Policija lūgusi sākt kriminālvajāšanu par vērienīgo cigarešu ražotni Rīgas reģionā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu kriminālprocesā par Rīgas reģionā konstatēto cigarešu ražotni, no kuras legāla biznesa aizsegā Eiropas tirgum piegādātas nelegāli saražotas cigaretes bez akcīzes markām, informē VP.

2017.gada vasarā Valsts policijas rīcībā nonāca informācija par Latvijā esošu cigarešu ražotni, no kuras nelegāli Eiropas valstu tirgum tiek piegādātas "Richaman" markas cigaretes bez akcīzes markām.

Policija, veicot kriminālmeklēšanas pasākumus, konstatēja nelegālo cigarešu glabāšanas vietu Latvijā, kur kratīšanas laikā izņemti 1,68 miljoni "Richaman" markas cigarešu bez akcīzes markām. Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka šīs cigaretes nelegāli saražotas legālā cigarešu ražotnē.

Tajā veikta kratīšana un izņemtas cigarešu ražošanas un pakošanas iekārtas, kā arī aptuveni četri miljoni tādas pašas markas cigarešu.

Informācija par nelegālo cigarešu ražošanu tika nodota Valsts ieņēmumu dienestam, kas, veicot pārbaudi, anulēja uzņēmumam licenci cigarešu ražošanai.

Tāpat likumsargi noskaidroja, ka 2017.gada oktobrī no jau iepriekš minētās cigarešu ražotnes izvesta krava ar nelegāli saražotiem 1,4 miljoniem "Richaman" markas cigarešu bez akcīzes markām, ko aizturēja Zviedrijas muitas izmeklēšanas daļa Zviedrijā.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma organizēšanu un veikšanu tika aizturēti 1974. un 1976.gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš nav sodīti.

Minētās personas rosināts apsūdzēt par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā, kā arī par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu.

Pret uzņēmumu, kurā tika ražotas nelegālās cigaretes, tika sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu