Influenceru asociācijas dibinātāja dod vērtīgu padomu tiem, kuri ceļo uz Itāliju (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Blogeru un influenceru asociācijas dibinātāja Maija Armaņeva aprīļa izskaņā devusies ceļojumā uz Itāliju, kur nākusi klajā ar vairākām atklāsmēm, kas jāņem vērā visiem ceļotgribētājiem uz šo saulaino valsti.

Maija vietnē "Instagram" publicējusi foto un aprakstu, kurā dalās ar Itālijā novērotajām īpatnībām, kuras latviešiem ir grūti saprast. 

"Piemēram, ļoti skaļa uzvedība ielās nakts stundās (darba dienās ieskaitot), bet tad dienas pirmajā pusē uz ielām ir totāls klusums. (..) Ausu aizbāžņi nepalīdz, aizvērtie logi arī. Otrs pieminēšanas vērts moments ir viņu braukšanas stils. (..) Šeit nestrādā ceļu zīmes vai labās rokas principi, šeit viņi brauc pēc sajūtām vai vispār ignorē pārējos ceļu satiksmes dalībniekus," raksta Armaņeva.

Tāpat viņa uzskata, ka itāļiem ar pārliecību par sevi viss ir kārtībā: "Viņu bērni uzvedas kā grib, ir brīvi savās kustībās, darbībās un balss tembrā, viņi netiek kušināti, bārti vai aizvainoti, ka visu dara ne tā. Vecāki viņus nerausta un nedīda par katru sīkumu. Lūk, arī rezultāts - izaugot viņiem ar pašpārliecinātību viss ir kārtībā! Vai tas ir 100% pareizi, to es nevaru apgalvot, bet domāju, ir vērts par to aizdomāties."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kā jau katrai tautībai, arī itāļiem ir savas īpatnības, kuras mums nesaprast ? Tā, piemēram, ļoti skaļa uzvedība ielās nakts stundās (darba dienās ieskaitot), bet tad dienas pirmajā pusē uz ielām ir totāls klusums. Tā kā mēs palikām pa nakti pašā Lečes vecpilsētas sirdī, tā dzirdējam katru kompāniju, kas smiedamies un klaigādami gāja pa mūsu ielu. Ausu aizbāžņi nepalīdz, aizvērtie logi arī. Es pat vairs nezinu, smieties vai raudāt ? Šodien dodamies uz citu pilsētu, kur arī paliksim pa nakti, redzēs kā būs tur. Otrs pieminēšanas vērts moments ir viņu braukšanas stils ? Ja ņemat mašīnu nomā, jums labāk pielāgoties ? Šeit nestrādā ceļu zīmes vai labās rokas principi, šeit viņi brauc pēc sajūtām, vai vispār ignorē pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Pēkšņi iznesties ārā no mazas ielas un iebraukt krustojumā blakus joslā, pat ne savā, ir parasta lieta ? Tādēļ, mans ieteikums, esat ļoti uzmanīgi pie stūres, bieži ? un brauciet pēc sajūtām! Bet, ko esmu vēl pamanījusi itāļos - viņiem nav kompleksu attiecībā pret sevi, viņi ir super pārliecināti un to var ļoti spilgti redzēt! Un tad es sāku analizēt šo momentu un salīdzināt ar latviešiem. Un ziniet, ko es pamanīju? Viņu bērni uzvedas kā grib, ir brīvi savās kustībās, darbībās un balss tembrā, viņi netiek kušināti, bārti vai aizvainoti, ka visu dara ne tā. Vecāki viņus nerausta un nedīda par katru sīkumu. Lūk, arī rezultāts - izaugot, viņiem ar pašpārliecinātību viss ir kārtībā! Vai tas ir 100% pareizi, to es nevaru apgalvot, bet domāju ir vērts par to aizdomāties ?

A post shared by MAIJA ARMANEVA | Stylist (@maija_armaneva) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nokļūt līdz Itālijas papēdim jeb Apūlijas reģionam ir pavisam vienkārši ✈️ Mēs lidojām ar tiešo reisu Rīga - Bari, kas aizņēma nieka 3h. Lidostā paņēmām mašīnu un braucām uz Lečes pilsētu, no kuras tālāk ar mašīnu dosimies apciemot citas pilsētas šajā skaistajā reģionā, kas ir nodēvēts par Itālijas vēderu. Vietējās ‘nonnas’ ?? teju uz katra stūra taisa slaveno home made pasta #orecchiette un arī apaļās barankas #tarallini nāk tieši no Apūlijas! Restorānos jautājiet viņu vietējo ‘vino locale’ ?, kas lieliski saskanēs gan ar viņu home made pasta, gan ar svaigajām jūras veltēm. .??????. Upon our arrival in Bari airport, we first headed to the car rentals and rented an economy car with @avis. Instead we received an upgrade and got a brand new Seat SUV (it literally had driven just 18km!) ? We went straight to Lecce, booked a room in @andsobnb which is an amazing bed & breakfast hotel in the heart of historical part of Lecce. This will be our starting point from where we will be visiting all other cities in this beautiful region. Here you will find their famous homemade pasta #orecchiette and #tarallini on almost every corner. Generally pasta orecchiette is made by local Italian “nonnas” ??. In restaurants ask for 'vino locale' ?, which will go perfectly with their homemade pasta and fresh seafood.

A post shared by MAIJA ARMANEVA | Stylist (@maija_armaneva) on

Uz augšu