Jevpalovs noliedz baumas par nevēlēšanos spēlēt izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ņikita Jevpalovs ierodas uz treniņu ''Kvik hockey'' arēnu Herningā.
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ņikita Jevpalovs ierodas uz treniņu ''Kvik hockey'' arēnu Herningā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kurš šopavasar nepalīdzēs Latvijas hokeja izlasei, sarunā ar TVNET kategoriski noliedza iepriekš izskanējušo neoficiālo informāciju, ka viņš valstsvienībai atteicis, jo nevēlas spēlēt trešajā vai ceturtajā maiņā.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols ceturtdien aģentūrai LETA apstiprināja, ka Jevpalovs šogad izlasei nepalīdzēs, konkrētu iemeslu gan neatklājot.

Portāls TVNET trešdien "Arēnā Rīga", Latvijas un Krievijas izlašu spēles laikā no uzticamiem informācijas avotiem uzzināja, ka Jevpalova atteikuma pamatā varētu būt nevēlēšanās darboties t.s. enerģijas maiņās, kur spēlētāju prioritāte nav rezultativitātes punktu gūšana. Ņemot vērā, ka uzbrucējam nav spēkā esoša līguma ar kādu klubu nākamajai sezonai, šāds lēmums varētu būt saprotams.

Sazinoties ar Jevpalovu sociālajā vietnē "Facebook", viņš šādas runas kategoriski noliedza.

"Jūsu publicētā neoficiālā informācija nav patiesa, izņemot to, ka man šobrīd nav līguma. Visu laiku izrādīju un joprojām izrādu vēlmi spēlēt izlasē. Runāju ar izlases vadību, galveno treneri [Bobu Hārtliju]. Viņi pauda sapratni saistībā ar manu situāciju. Ne es, ne mans aģents nekad neesam teikuši neko citu - ne par ceturto maiņu, ne spēles laiku," situāciju skaidroja hokejists. 

Jevpalovs paskaidroja, ka šogad nespēlēt izlasē rekomendēja viņa aģents, jo rit aktīvs process, lai parakstītu jaunu līgumu. Jau drīzumā varot izšķirties arī tas, vai viņš nākamsezon spēlēs Amerikas Hokeja līgā (AHL).

24 gadus vecais uzbrucējs tikko aizvadīja gana veiksmīgu sezonu AHL komandā Lavālas "Rocket", 69 spēlēs gūstot 13 vārtus un veicot 12 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlasē Jevpalovs spēlējis 2018.gada pasaules čempionātā Dānijā, kur astoņos mačos ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu