Sevastova: Zīgemunda ir man neparocīga pretiniece

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Ar savu spēles stilu Vācijas tenisiste Laura Zīgemunda ir neparocīga pretiniece, uzskata Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova.

Sevastova ceturtdien sasniedza prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Sevastova otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja vācieti Zīgemundu.

"Bija smaga cīņa, centos palikt spēlē un cīnīties par katru punktu. Mačs krietni ievilkās, beigās man arī nedaudz paveicās. Laura cīnījās līdz beigām, un arī viņai bija iespējas," pēc mača teica Sevastova.

Spēle Zīgemundas mītnes pilsētā Štutgartē sākās plkst.11.30 pēc vietējā laika un bija dienas pirmais mačs.

"Man patīk spēlēt agri no rīta, lai gan šoreiz tas neskaitījās agri. Zinu, cikos ir spēle, un nav jāgaida, kad beidzas iepriekšējais mačs. Tāpat bija pietiekami daudz skatītāju. Esmu gandarīta, ka varu šeit spēlēt," pauda Sevastova.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās trīs reizes, turklāt visi trīs mači notikuši uz māla seguma. 2016.gadā Bukarestes turnīra pusfinālā uzvarēja Sevastova, bet gadu vēlāk Zīgemunda revanšējās Čārlstonas turnīra ceturtdaļfinālā.

"Spēlējot pret Lauru, ir jāpielāgojas viņas stilam. Viņa spēlē ļoti tuvu tīklam un izdara noīsinātos sitienus, kurus ir grūti redzēt. Dažus no tiem pamanīju un spēju atsist. Ar savu spēles stilu viņa ir neparocīga pretiniece," atzīmēja liepājniece.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus.

Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā izlikta ar septīto numuru, kamēr Zīgemunda reitingā ieņem 99.pozīciju un Štutgartē piedalījās ar rīkotāju speciālo ielūgumu.

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar planētas trešo raketi Petru Kvitovu no Čehijas, kura šajā turnīrā cīnās par reitinga līderpozīciju.

"Upurēju Federāciju kausu savas veselības dēļ. Daudzi cilvēki droši vien ir dusmīgi, ka nespēlēju Latvijas izlases sastāvā un šobrīd cīnos Štutgartē. Tomēr Federāciju kausa spēles tika aizvadītas uz raupja seguma, kas nav labs manai mugurai," "WTA Insider" citē Sevastovas teikto. "Man bija nepieciešama terapija un pārbaudes. Ja neko nebūtu darījusi lietas labā, man par māla sezonu būtu jāaizmirst. Ar katru dienu jūtos arvien labāk."

"Neviens jau to nesaprot, bet, kad spēlē savas valsts labā un pēc tam vēl pēc divām nedēļām zaudē turnīrā, ir smagi. Ar tevi ir cauri, jo esi emocionāli iztukšots. Daudzas spēlētājas nespēj pabeigt spēles, jo viņas ir iztērējušas savus spēkus," uzskata Sevastova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu