Noskaidrots, kādus auto amerikāņi visbiežāk pārdod jau pirmajā lietošanas gadā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz C klase
Mercedes-Benz C klase Foto: Mercedes-Benz

Ir automobiļi, kas pie lietotāja turas gadiem ilgi. Dažkārt to darba mūžā nomainās vien viens, divi īpašnieki vai pat nenomainās nemaz. Tai pašā laikā ir automobiļi, pret kuriem liktenis nav tik žēlīgs, un no tiem jaunais īpašnieks atsakās neilgi pēc iegādes. Jo īpaši tas attiecas uz premium segmenta automobiļiem no Vācijas un Lielbritānijas, kas tiek pārdoti jau pirmajā īpašumtiesību gadā. Par to liecina amerikāņu auto sludinājuma portāla iSeeCars pētījums.

Veicot vairāk nekā 46 miljonu auto pirkšanas un pārdošanas darījumu analīzi un pētot, cik daudzi no jaunajiem auto pārdoti jau pirmajā to lietošanas gadā, noskaidrots, ka visbiežāk atteikšanās no sava spēkrata un maiņa pret citu novērota tieši premium segmentā - astoņi no desmit šādiem modeļiem ir tieši premium auto.

Atbilstoši pētījuma rezultātiem topa pirmajā vietā ierindojas Mercedes-Benz C klase, kas pirmajā gadā tiek pārdota tālāk 12,4% gadījumu.

Auto modeļi, kas tiek pārdoti pirmajā gadā pēc iegādes

N.p.k.ModelisCik liela daļa auto tiek pārdoti pirmajā gadā (%)
1Mercedes-Benz C klase12,4
2BMW 3.sērija11,8
3Land Rover Discovery Sport11,8
4Range Rover Evoque10,9
5MINI Clubman10,7
6BMW X110,4
7BMW X39,0
8Nissan Note9,0
9Jaguar XF8,8
10Nissan Versa8,7

Avots: iSeeCars

Iemesli, kādēļ auto īpašnieki tik ātri atsakās no automašīnām, saistīti ar zemu uzticamības novērtējumu patērētāju ceļvedī Consumer Reports.

Vēl BMW un Mercedes bieži piedāvā dīleriem iegādāties jaunākās automašīnas, tās izīrēt un tad pārdot, iekams tās sasniegušas gada vecumu. Tādā veidā tiek palielināts arī jauno auto modeļu pirkšanas apjoms, vēstīts pētījumā.

Arī tad, ja vērtē atsevišķi zīmolus, kuru automobiļi tiek pārdoti jau pirmajā gadā, lielāko daļu no TOP10 veido premium zīmoli no Eiropas.

Auto zīmoli, no kuriem visbiežāk atsakās pirmajā lietošanas gadā

N.p.k.ZīmolsCik šī zīmola auto tiek pārdoti pirmajā lietošanas gadā (%)
1BMW7,9
2Porsche7,6
3Mercedes-Benz7,4
4Land Rover6,5
5Jaguar6,4
6MINI6,2
7FIAT5,2
8Audi5,1
9Nissan5,1
10Infiniti5,0

Avots: iSeeCars 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu