Ģirģens gaida Rīgas domes iesaistīšanos satiksmes regulēšanā (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Komisijas vadītājs Sandis Ģirģens
Komisijas vadītājs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc Augusta Deglavas ielas pārvada slēgšanas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) gaida Rīgas domes iesaistīšanos satiksmes regulēšanā un aktīvāku sabiedrības informēšanu par apbraucamajiem ceļiem.

Ģirģens paziņojumā presei norāda, ka Valsts policija, izvērtējot Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ekspertu iesniegto un publiski pieejamo informāciju, kā arī viņa uzdevumu, satiksmei slēdza Deglava tiltu. Policija patlaban nodrošina savu klātbūtni satiksmes bloķēšanā. Savukārt "Rīgas satiksme" atbilstoši organizē sabiedriskā transporta kustības izmaiņas un informē par to iedzīvotājus.

"Nav pieļaujama tāda Rīgas domes rīcība, kas kavē situācijas uzlabošanu. Es aicinu Rīgas domes Satiksmes departamentu iesaistīties satiksmes regulēšanā, kā arī aktīvāk informēt sabiedrību par iespējamajiem ceļiem, pa kuriem apbraukt slēgto Deglava tiltu," informēja Ģirģens.

Ministrs saprot situācijas nopietnību un sagādātās neērtības un aicina pret tām izturēties saprotoši, bet vienlaikus arī uzsver, ka tas tiek darīts kopējas iedzīvotāju drošības dēļ. Tiklīdz eksperti sniegs atzinumu, ka tilta ekspluatācija ir droša, satiksme pār to tikšot atjaunota.

Ņemot vērā Rīgas domes attieksmi pret satiksmes organizēšanu, Valsts policija savu iespēju robežās nodrošinot labāko iespējamo palīdzību satiksmes situācijas risināšanā, kā arī aicina iedzīvotājus pret radušos situāciju izturēties ar sapratni.

"Kamēr nav veikta tilta pilna tehniskā apsekošana vai ekspertīze, un kamēr atbildīgo amatpersonu, it īpaši Rīgas domes rīcībā nav būvspeciālistu atzinumi par pieļaujamām slodzēm un BVKB nav devis atļauju tilta tālākajā ekspluatācijā, tikmēr lēmumi par satiksmes organizēšanu pāri tiltam ir bezatbildīgi un var radīt traģēdiju," uzsver ministrs.

Jau vēstīts, ka BVKB, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus un uzskata, ka tilta ekspluatēšana nav droša un ir jāpārtrauc. Ņemot vērā, ka lēmuma pieņemšana par tilta ekspluatācijas pārtraukšanu ir Rīgas pašvaldības kompetencē un pašvaldība atsakās apturēt tilta ekspluatāciju, tad jautājuma risināšanā iesaistījās iekšlietu ministrs, kurš, pamatojoties uz drošības apsvērumiem, bija uzdevis Valsts policijai izvērtēt satiksmes aizlieguma noteikšanu pār tiltu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu