Beļģijā nolaupīts un noslepkavots deviņgadīgs palestīniešu zēns

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Beļģijas varas iestādes ceturtdien apsūdzēja piecus palestīniešu vīriešus deviņus gadus veca palestīniešu zēna slepkavībā, kas izdarīta patvēruma meklētāju centrā pie Antverpenes pilsētas.

Amatpersonas paziņoja, ka zēns, kurš bija uzturējies pie savas mātes Bruhemas patvēruma meklētāju centrā, pirmdienas vakarā pazuda, bet trešdien viņa līķis tika atrasts grāvī.

Antverpenes prokuratūra paziņoja, ka zēna slepkavībā ir apsūdzēti pieci vīrieši vecumā no 19 līdz 34 gadiem, un apstiprināja, ka viņi ir palestīnieši.

"Fakti tiek kvalificēti kā ķīlnieka sagrābšana un slepkavība," teikts prokuratūras paziņojumā, gan neapstiprinot mediju ziņu, ka zēns var būt ticis nolaupīts izpirkuma saņemšanai.

Zēna tēvocis paziņoja flāmu telekanālam VTM, ka zēns tika atrasts miris ar "sasietām rokām un kājām". Viņš pieļāva iespēju, ka bērns kļuvis par izpirkuma izspiešanas mēģinājuma upuri, un paskaidroja, ka pēc zēna pazušanas ģimene saņēma "WhatsApp" īsziņu ar prasību samaksāt 100 000 eiro.

Šokējošā lieta piesaistīja Beļģijas premjerministra Šarla Mišela uzmanību.

"Tiks veikta izmeklēšana caurskatāmā un neatkarīgā veidā. Vainīgie ir jāsoda," Mišels rakstīja tviterī, arī izsakot līdzjūtību par zēna "traģisko nāvi".

Libānā dzimušais palestīniešu izcelsmes zēns pirms pazušanas bija uzturējies pie savas 26 gadus vecās mātes. Viņš pēdējoreiz bija redzēts dzīvs, braucot ar divriteni.

Izmeklēšanai tuvs ziņu avots pavēstīja, ka apsūdzēto sniegtie paziņojumi izmeklētājiem "nav skaidri" un neviens no viņiem nav atzinies.

Beļģija, kurā ir 11 miljoni iedzīvotāju, uzņem apmēram 20 000 patvēruma meklētāju gadā. Daudzi no viņiem ir ieradušies no bruņotu konfliktu zonām Tuvajos Austrumos.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu