Nianses, kuras vērts apsvērt, pirms iegādājies siltumnīcu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Jaunas siltumnīcas iegāde vai uzstādīšana ir nozīmīgs solis pagalma labiekārtošanā – pareizā izvēle sekmēsies ar veiksmīgu ražu, vieglāku dezinficēšanu un arī piešķirs dārzam odziņu. Britu izdevums “House Beautiful” atklāj piecas nozīmīgas nianses, kuras ir vērts ņemt vērā pirms siltumnīcas iegādes.

Pozīcija

Pirms iegādājies siltumnīcu, piemeklē vietu dārzā, kuru pēc iespējas vairāk un biežāk apspīd saules gaisma. Izvairies no vietām, kur blakus atrodas garas struktūras, piemēram, koki, sētas, mājas, kas varētu bloķēt saules gaismu un traucēt siltumnīcas apgaismošanu. Ņem vērā, ka saules gaismai vajadzētu būt pieejamai no visām siltumnīcas pusēm.

Foto: Pixabay

Apsildīšana

Tieši temperatūra ir tas aspekts, no kā ir atkarīga veiksmīga raža. Iegādājoties gatavu siltumnīcu, pārliecinies, ka tai ir nodrošināta laba mitruma un siltuma izolācija. Lūko pēc kvalitatīvām siltumnīcām, kuru sienas ir veidotas no stikla vai polikarbonāta. Plēves siltumnīcas vēsākajos mēnešos var nosegt ar burbuļplēvi, kas nosegs caurumus un samazinās siltuma zudumu. Tāpat neaizmirsti par termometru, kas īpaši nozīmīgs būs ziemas laikā, ja siltumnīcā pārziemo daudzgadīgie augi.

Noteksistēma

Tikpat nozīmīgs elements siltumnīcas izvēlē ir notekas un iespēja uzkrāt lietusūdeni. Lūkas, caurules un citas detaļas būs lielisks palīgs siltumnīcas atvēsināšanai un ūdens uzkrāšanai.

Ventilācija

Ņem vērā, ka siltumnīcas parasti karstajās vasaras dienās pārkarst un tāpēc var nokalst daži augi. Laba ventilācija nodrošinās optimālu siltā un aukstā gaisa apmaiņu, tāpēc rūpīgi pārskati siltumnīcas ventilācijas iespējas.

Foto: Pixabay

Mitruma kontrole

Ņem vērā, ka mitrums siltumnīcā var gan uzlabot augu kvalitāti, gan arī to bojāt. Pirms pērc siltumnīcu, pārliecinies, lai tajā kādā stūrī vai vietā neuzkrājas ūdens, bet vienlaikus tā ātri neizžūst. Kvalitatīvās siltumnīcās mitruma līmenis saglabāsies nemainīgs teju visas diennakts garumā – optimālā mitruma līmenī augi neizkaltīs un nepārkarsīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu