Pārgalvīgs autovadītājs Pārgaujas novadā traucies ar ātrumu 188 km/h (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar, 25.aprīlī, plkst.15.35 Vidzemes reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Raiskuma pagastā apturējusi ātrumpārkāpēju, kurš traucies ar ātrumu 188 kilometri stundā, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Raiskuma pagastā pa autoceļu Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža 47. kilometrā, virzienā uz Valmieras pusi auto traucās ar ātrumu 188 kilometri stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, kā arī policija konstatēja, ka transportlīdzeklim nav izieta tehniskā apskate.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vadītājam par šo braucienu draud naudas sods no 360-480 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Par transportlīdzekļa bez noteiktajā termiņā veiktas valsts tehniskās apskates izmantošanu ceļu satiksmē piespriež naudas sodu 55-120 eiro.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu