Nacionālais teātris dodas uz Ķīnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra izrāde "Kaija"
Latvijas Nacionālā teātra izrāde "Kaija" Foto: Publicitātes foto / Kristaps Kalns

Latvijas Nacionālais teātris dodas uz Ķīnu, lai ar izrādēm “Antigone” un “Kaija” piedalītos Šanhajas starptautiskajā teātra festivālā "Modern Drama Valley", kas notiks šā gada maijā. Latvijas Nacionālais teātris ir pirmais profesionālais teātris Latvijā, kas dodas uz teātra festivālu Ķīnā. 

Teātris ir saņēmis Šanhajas starptautiskā teātra festivāla Modern Drama Valley ielūgumu piedalīties tajā ar režisora Elmāra Seņkova izrādēm “Kaija” un “Antigone”, kas katra tiks spēlētas divas reizes attiecīgi 700 un 300 skatītāju zālēs. 

Interese par teātri no Latvijas ir liela, un biļetes uz izrādēm jau ir izpārdotas.

“Protams, man ir milzīgs prieks un lepnums, ka tieši Latvijas Nacionālais teātris, neskatoties uz dažādo kultūru atšķirībām, ir spējis atrast kopīgu valodu ar Šanhajas teātra festivāla veidotājiem. Pirmo reizi kāds no Latvijas profesionālajiem teātriem viesosies Ķīnā, un Latvijas Nacionālais teātris to darīs uzreiz ar divām izrādēm. Ceru, ka šī viesošanās pavērs jaunas sadarbības iespējas un bagātinās gan Ķīnas, gan Latvijas kultūras notikumus," atzīst teātra direktors Jānis Vimba.

Foto: Izrāde "Kaija" Nacionālajā teātrī.

Modern Drama Valley ir viens no vadošajiem teātra festivāliem Ķīnā. Tā ir Ķīnas valdības, Šanhajas mediju grupas un Šanhajas teātra akadēmijas atbalstīta mākslas un teātra platforma. Šanhaja ir nozīmīgs Ķīnas mākslas un literatūras centrs, kas ar starptautiskā festivāla palīdzību cenšas piesaistīt pasaules teātra profesionāļu uzmanību.

Latvijas Nacionālā teātra dalība šajā festivālā atklās jaunu vēsturisku lappusi Latvijas un Ķīnas sadarbībā kultūras jomā un pirmo reizi ļaus Ķīnas skatītājiem iepazīties ar Latvijas profesionālo teātra mākslu.

Latvijas Nacionālā teātra piedalīšanos festivālā finansiāli atbalsta Latvijas Kultūras ministrija un “Live Riga”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu