Rudenī notiks jau piecpadsmitais teātra festivāls "Zelta maska"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jekaterina Cvetkova
Jekaterina Cvetkova Foto: publicitātes

2019. gada rudenī jau četrpadsmito reizi notiks festivāls «Zelta maska» – viens no  ievērojamākajiem notikumiem valsts teātra dzīvē. Savas piecpadsmitās dzimšanas dienas priekšvakarā, turklāt svinot Krievijas nacionālās teātra balvas un festivāla «Zelta maska» 25 gadu jubileju, festivāls plāno iet plašumā - izrādes notiks ne vien Rīgā, Ventspilī un Liepājā, bet arī Rēzeknē, Latgales kultūras vēstniecībā «Gors». 

Festivāla programmā ir iekļautas piecas izrādes, kuras īpaši augstu novērtējusi Krievijas nacionālās teātra balvas «Zelta maska» žūrija un festivāla «Zelta maska Latvijā» ekspertu padome. Skatītājiem būs dota retā iespēja noskatīties divus 2018./2019. gada sezonas iestudējumus, kas bija izpelnījušies teātra sabiedrības ievērību jau pirms pirmizrādēm - slavenā režisora Dmitrija Krimova debiju A. Čehova Maskavas Dailes teātrī «Serjoža» (pēc Ļeva Tolstoja romāna «Anna Kareņina» motīviem) un izrādi «Slava» – krievu mūsdienu teātra zvaigznes Konstantīna Bogomolova pirmo darbu G. Tovstonogova Lielajā dramatiskajā teātrī.

Dzejas pantos sarakstīto «Slavu», kam pamatā ir padomju dramaturga Viktora Guseva luga, savā ziņā līdzsvaros Bogomolova iestudētā Maskavas Dailes teātra izrāde «Vīri un sievas» pēc Vudija Alena darba. Latvijas publika varēs iepazīties arī ar A. Puškina Maskavas dramatiskā teātra iestudējumiem «No_arodskolas» un «Solījums rītausmā» (pēdējā ir vienīgā izrāde, kura šogad būs skatāma ārpus Rīgas – taču tās dēļ noteikti ir vērts doties uz Rēzekni, Ventspili vai Liepāju). 

Festivālu organizē kompānija «ART Forte». Biļetes uz visām festivāla izrādēm var iegādāties no 24. aprīļa izrāžu norises vietās un «Biļešu paradīzes» tirdzniecības tīklā,  www.bilesuparadize.lv. 

Papildu informācija par festivāla programmu mājaslapā www.goldenmask.lv.

Foto: Teātra festivāla "Zelta maska Latvijā" atklāšanas preses konference

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu