Tapusi dokumentāla filma par skeletonistiem Dukuriem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs (no kreisās) un Tomass Dukurs
Martins Dukurs (no kreisās) un Tomass Dukurs Foto: Juris Bērziņš Soms

Latvijas Televīzijā tapusi dokumentālā filma “Dukuru zelta līnija”. Tas ir stāsts par ģimeni, kuras uzvārds kļuvis par sinonīmu panākumiem, un tās zelta līniju - Martinu Dukuru. Dāvids Ernštreits un Linda Olte savā filmā skaidro Martina Dukura fenomenu - viņa un visas Dukuru ģimenes apbrīnojamās darbspējas, motivāciju, ziedošanos un aizrautību.

Dāvids Ernštreits norāda, ka uzdoties par Dukuru līdzgaitnieku būtu pārāk nekaunīgi, taču viņam ir bijusi iespēja būt klāt daudzos viņiem nozīmīgos brīžos un tos fiksēt. Ģimenes gaitām Dāvids sekojis kopš Ziemas olimpiskajām spēlēm Soltleiksitijā, kas bijušas pirmās gan viņam kā žurnālistam, gan brāļiem kā skeletonistiem. Filmas tapšanas periods bijis gana ilgs - ģimene piekritusi filmas veidošanai 2017. gada vasarā. Kopš tā laika filmas koncepcija ir vairākkārt mainījusies, un tapšanas procesā iesaistījusies režisore Linda Olte, kuras pienesums bijis ļoti būtisks.

“Filmas priekšplānā ir Martins - viņa pārdomas un atziņas par to, kam jāiziet cauri, lai kaut ko sasniegtu. No vienas puses varētu šķist - nekas īpašs, taču filmas tapšanas procesā vairākkārt esmu juties izredzēts būt klāt tik liela cilvēka patiesu atklāsmju brīžos,” atklāj Dāvids.

Desmit gadus ikvienās sacensībās uzmanība ir pievērsta viņam. Viņš ir uzvarām bagātākais skeletonists pasaulē. Tomēr viņam nav visvērtīgākās medaļas - olimpiskā zelta. Filma ir stāsts par mērķtiecību un ziedošanos uzvaras dēļ, motivāciju un sīkstumu. Kāda ir Martina Dukura aizmugure - brālis Tomass, vecāki, ģimene? Kāds ir cilvēks, kuram ar uzvaru vien nepietiek?

Brāļu dzimtās Siguldas iedzīvotāji un viesi filmu varēs noskatīties jau 2. maijā - plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks tās pirmizrāde, klātesot kā filmas veidotājiem, tā varoņiem. Ieeja seansā - bez maksas.

Dokumentālās filmas “Dukuru zelta līnija” televīzijas pirmizrāde - 6. maijā plkst. 19.30 LTV1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu