"Rīgas satiksme": visi konsultanti veica savu darbu atbilstoši noslēgtajiem līgumiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

"Rīgas satiksme" noraida Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) paustās bažas par to, ka uzņēmumā varētu būt nodarbināti fiktīvi konsultanti, pauda uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Viņa norāda, ka visas personas, ar kurām bija noslēgti līgumi par konsultāciju sniegšanu, veica savu darbu atbilstoši līgumam.

Vienlaikus viņa informēja, ka līdz šim no Valsts policijas nav saņemts pieprasījums sniegt informāciju par minētajiem līgumiem. "Taču, tiklīdz tāds tiks saņemts, sniegsim visu nepieciešamo informāciju, lai kliedētu izskanējušās aizdomas. Uzņēmuma līgumi tiek slēgti pēc nepieciešamības un par konkrētiem darbiem, piemēram, par pieturvietu informācijas ierunāšanu," piebilda Bartaševiča.

Kā ziņots, ar aizdomām par pašvaldības "Rīgas satiksme" konsultantu fiktīvu nodarbināšanu KNAB vērsies Valsts policijā.

Izvērtējot auditorkompānijas "Ernst&Young" sagatavoto uzņēmuma biznesa pārbaudes ziņojumu, KNAB konstatējis, ka tajā ietvertā informācija liecina par iespējamu "Rīgas satiksmes" amatpersonu izdarītu krāpšanu, jo ar dažādiem konsultantiem noslēgtie uzņēmuma līgumi, iespējams, ir fiktīvi.

Auditorkompānija iepriekš sagatavojusi ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē". Auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā bijušās uzņēmuma valdes vadībā "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu eiro zaudējumi, kas radušies, pieņemot nesaimnieciskus lēmumus, noslēdzot neizdevīgus sadarbības līgumus un citos veidos.

"Rīgas satiksme" 2018.gadā noslēgusi uzņēmuma līgumus ar 46 personām, kas saistīti ar partiju "Saskaņa" vai "Gods kalpot Rīgai" (GKR), šogad martā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Auditorkompānija, pētot uzņēmuma noslēgtos līgumus, secinājusi, ka konsultācijas "Rīgas satiksmei" sniegušas politiski nozīmīgas personas - partiju "Saskaņas" un GKR biedri vai personas, kuras cieši saistītas ar abām šīm partijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu