Miris Bostonas "Celtics" visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Džons Havličeks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Havličeks
Džons Havličeks Foto: AP/Scanpix

79 gadu vecumā ceturtdien miris Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Bostonas "Celtics" visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Džons Havličeks, kurš savulaik astoņas reizes kļuva par līgas čempionu.

Leģendārais basketbolists visu savu karjeru pavadīja "Celtics" klubā, tajā nospēlējot 16 sezonas, kuru laikā viņš astoņas reizes kļuva par līgas čempionu un 13 reizes tika izraudzīts Visu zvaigžņu spēlei.

Vairāk par astoņiem NBA čempiontituliem ir tikai Bilam Raselam un Semam Džonsam.

Havličeks jau ilgstoši cīnījās ar Pārkinsona slimību.

Bostonas klubs ceturtdienas paziņojumā vēstīja: "Havličeks bija gudrs un ļoti laipns cilvēks, kā arī lielisks komandas spēlētājs. Viņš bija neatlaidīgs un atdeva visu savu sirdi komandai."

"Patiesi dāsns un ļoti prātīgs gan personīgajā dzīvē, gan palīdzot citiem, kad tas bija nepieciešams, demonstrējot čempiona cienīgu attieksmi laukumā, kā arī ārpus tā. Viņš aktīvi iesaistījās labdarībā un jau vairāk nekā 30 gadus organizēja makšķerēšanas turnīru, no kura visi iegūtie līdzekļi tika ziedoti bērniem," norādīja klubs.

NBA komisārs Edams Silvers sacīja, ka Havličeks bija daļa no līgas spožākajiem vēstures notikumiem. "Viņš bija izcils draugs un spožs piemērs citiem līgas spēlētājiem. Džona kaislība pret spēli un enerģija, kuru jūtām laukumā, padarīja viņu par fanu un vairāku paaudžu elku starp NBA spēlētājiem".

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu