Aprīlī visstraujāko reitingu kāpumu piedzīvojusi "Saskaņa", bet kritumu - "KPV LV" (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" pārstāvji sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus Spīķeros.
Partijas "Saskaņa" pārstāvji sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus Spīķeros. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šī gada aprīlī visstraujāko reitingu kāpumu piedzīvojusi partija "Saskaņa", bet kritums turpinājies partijai "KPV LV", liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos aprīlī, par "Saskaņu", kura ir partiju reitingu līdere, savu balsi atdotu 19,7% vēlētāju, bet par "KPV LV" - vairs tikai 2,8% vēlētāju. Salīdzinājumā ar martu "Saskaņas" reitings ir audzis par diviem procentpunktiem, bet "KPV LV" - samazinājies par 1,3 procentpunktiem.

Partiju reitingos "Saskaņai" seko Jaunā Konservatīvā partija (JKP) - 8,6% (+0,6 procentpunkti salīdzinājumā ar martu), Zaļo un zemnieku savienība - 6,9% (-0,7 procentpunkti), apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 6,7% (+1,7 procentpunkti), "Jaunā Vienotība" - 5,8% (+0,5 procentpunkti) un "Attīstībai/Par" - 5,6% (-0,6 procentpunkti).

Par Saeimā nepārstāvēto Latvijas Reģionu apvienību aprīlī bijuši gatavi balsot 3% aptaujāto (+0,1 procentpunkts), par Latvijas Krievu savienību - 1,6% (reitings nav mainījies), bet par "Progresīvajiem" - 1,5% (-0,8 procentpunkti).

Par ko atdot savu balsi, nebija izlēmuši 20,6% aptaujāto, bet vēlēšanās nepiedalītos 16,9% velētāju. LTV atzīmē, ka šajā aptaujā cilvēkiem tika jautāts, par ko viņi balsotu Saeimas vēlēšanās, nevis nākammēnes gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu