Siksna atzīts par VHL finālsērijas labāko aizsargu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Siksna
Edgars Siksna Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Edgars Siksna atzīts par Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) finālsērijas labāko aizsargu.

Siksna kopā ar uzbrucēju Kirilu Tambijevu un galveno treneri Leonīdu Tambijevu trešdien Karagandas "Sarjarka" sastāvā tika kronēti par VHL čempioniem. "Sarjarka" finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica Tjumeņas "Rubin".

Siksna fināla mačos demonstrēja lielisku rezultativitāti, jo guva divus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, iekrādams pozitīvu lietderības koeficientu +2.

VHL piektdien paziņoja labākos finālsērijas spēlētājus savās pozīcijās, pie labākā aizsarga goda tiekot Siksnam. Par labāko vārtsargu kļuva viņa komandas biedrs Eduards Reizvihs, bet labākā uzbrucēja balva aizceļoja pie vēl vien "Sarjarka" hokejista, Airata Zijazova.

Siksna tuvākajā laikā pievienosies Latvijas izlasei, lai cīnītos par ceļazīmi uz pasaules čempionātu.

Zīmīga, ka Kazahstānas komanda "Sarjarka" regulārajā čempionātā ieņēma vien desmito vietu, kamēr "Rubin" bija ceturtā.

Abas komandas par VHL čempiontitulu cīnījās arī pirms pieciem gadiem, kad ar 4-2 pārāki bija "Sarjarka" hokejisti.

Siksna regulārajā čempionātā 51 spēlē guva divus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" viņam 17 mačos bija trīs precīzi metieni un astoņas piespēles. Savukārt K.Tambijevs, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Ustjkamenogorskas "Torpedo" vienībā, regulārajā čempionātā 35 dueļos guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam četrās cīņās bija vieni vārti un trīs piespēles.

Tikmēr L.Tambijevs pie "Sarjarka" stūres atgriezās novembra vidū. Viņš šo Kazahstānā bāzēto klubu vadīja jau 2014./15.gada sezonā, palīdzot tam izcīnīt VHL bronzu. Pērn viņš aizveda Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu līdz VHL čempiontitulam un tika atzīts par sezonas labāko treneri, bet oktobrī viņš tika atbrīvots no amata.

VHL ir pēc spēka otrā hokeja līga Krievijā aiz Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu