Vēbers: EP jāizšķiras starp Briseli un Strasbūru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Manfrēds Vēbers
Manfrēds Vēbers Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Parlamentam (EP) ir jāizvēlas viena no pašreizējām darba vietām - vai nu Brisele, vai Strasbūra, paziņojis Eiropas Tautas partijas (EPP) kandidāts uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu Manfrēds Vēbers.

Intervijā, kas sniegta Vācijas mediju grupas "Funke" ziņu redakcijai Vēbers cita starpā pievērsām jau sen ilgstošajām debatēm, kāpēc EP visu pamatdarbu veic Briselē, bet reizi mēnesī rīko plenārsēdes Strasbūrā.

Viņš pauda izpratni, kāpēc pilsoņus kaitina lielie izdevumi, kas rodas, organizējot EP darbu divās pilsētās.

"Eiropas Parlamentam jābūt tiesībām neatkarīgi lemt, kā organizēt savu darbu un kur atrodas tā galvenā mītne - Strasbūrā vai Briselē," uzsvēra EPP vadošais kandidāts EP vēlēšanās (Spitzenkandidat).

Strasbūra ir oficiālā EP mītnes vieta, taču EP komiteju sēdes notiek Briselē. Savukārt sekretariāts, kas nodrošina EP darbu, atrodas Luksemburgā.

Jebkurām izmaiņām šajā izkārtojumā, kas rakstiskā formā ticis fiksēts 1997.gadā, nepieciešama visu dalībvalstu piekrišana.

Saskaņā ar 2013.gadā veiktu pētījumu, ja visa EP darbība tiktu pārcelta uz Briseli, lēšot pēc toreizējām izmaksām, gadā varētu ietaupīt 103 miljonus eiro.

Vēbers, kas pārstāv centriski labējās partijas, tiek uzskatīts par galveno pretendentu uz pašreizējā EK prezidenta Žana Kloda Junkera pēcteča godu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu