Tallinas ostā piestājis šosezon pirmais kruīza kuģis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kruīza kuģis MSC Fantasia. Ilustratīvs attēls
Kruīza kuģis MSC Fantasia. Ilustratīvs attēls Foto: HO/REUTERS

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā sestdien atklāta kruīza kuģu sezona, kuras ietvaros ik gadus Igaunijas ostās tiek nogādāti vairāki simti tūkstoši tūristu no visām pasaules malām. Šorīt ap plkst.9:00 ostā ienācis kuģis MSC Poesia ar 2600 tūristiem.

Igaunijas galvaspilsētu tūristi pametīs ap plkst.16:00, kad kruīza kuģis dosies tālāk uz Sanktpēterburgu. Kruīza brauciens ar devīzi „Desmit naktis Eiropā” pagājušo svētdien sākās Rostokā, bet 3.maijā tas noslēgsies Kopenhāgenā.

Nākamie kruīza kuģi Tallinas ostā gaidāmi ierodamies jau nākamo otrdien. Ar jūras laineriem Viking Sky un Astor kopumā Igaunijā ieradīsies 1250 viesu.

Pagājušajā tūrisma sezonā Tallinu apmeklēja 339 kruīza kuģi, kopumā atvedot gandrīz 600 000 tūristu. Šogad sezona tiek atklāta 27.aprīlī un tā turpināsies līdz 19.oktobrim.

Arī Igaunijā līdzīgi kā Latvijā šī nedēļas nogale ir neierasti silta. Piektdien Tartu meteoroloģiskajā stacijā fiksēti +24 ºC, kas ir siltākais 26.aprīlis Igaunijā pēdējo 50 gadu laikā. Iepriekšējais 26.aprīļa gaisa temperatūras rekords - +23,3 ºC fiksēts 1968.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu