Baumanis septītajā vietā pēc pasaules čempionāta rallijkrosā posma pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis pirms 2019.gada pasaules čempionāta sākuma
Jānis Baumanis pirms 2019.gada pasaules čempionāta sākuma Foto: Tom Banks

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas ieņem septīto vietu pēc Barselonā notiekošā pasaules čempionāta otrā posma pirmajām divām kvalifikācijas sesijām.

Līderis pēc divām no četrām kvalifikācijas kārtām ir zviedrs Timijs Hansens, kurš uzvarēja abās un summā iekrāja 100 punktus. Savukārt Baumanim ir 73 punkti.

Pirmajā kārtā latvietis ierindojās septītajā vietā, bet otrajā uzrādīja astoto labāko laiku.

Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas kārtas, kā arī pusfināli un fināls. Pusfinālu sasniegs kvalifikācijas 12 labākie sportisti.

"GRX Taneco" vienības attīstības braucējs Reinis Nitišs šajā posmā nepiedalās.

Jaunā pasaules čempionāta sezona tika sākta aprīļa sākumā Abū Dabī, kad Baumanis pēc desmit sekunžu soda no ceturtās vietas atkrita uz piekto, bet Nitišs pusfinālā piedzīvoja iespaidīgu avāriju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc viena posma līderis ar 30 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, 26 punktus iekrājis soms Niklass Grenholms, kamēr trešais ar 20 punktiem ir Baumanis.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu