Vācijas televīzija atsakās demonstrēt cilvēka cieņu aizskarošu politisko reklāmu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Maincas administratīvā tiesa Vācijā piektdien pieņēmusi lēmumu, ka telekompānijai ZDF pirmdien nebūs jādemonstrē Vācijas Nacionāldemokrātikās partijas (NDP) Eiropas Parlamenta vēlēšanu reklāma, jo tā aizskar Vācijā dzīvojošo ārzemnieku godu un cieņu un viennozīmīgi pārkāpj vispārējās Krimināltiesību normas, tā piektdienas vakarā ziņoja „Rhein-Zeitung”.

Koblenzas Augstākā administratīvā tiesa tās pašas dienas vakarā noraidīja Nacionāldemokrātikās partijas (NDP) sūdzību par Maincas administratīvās tiesas lēmumu, un tagad pēdējā instance, kurā partija var vērsties, ir Vācijas Konstitucionālā tiesa.

Arī telekompānija ARD jau iepriekš atteicās demonstrēt šo politisko reklāmu. Tiesas lēmumā norādīts, ka „reklāmā pausta nicinoša un cilvēka cieņu aizskaroša attieksme pret Vācijā dzīvojošajiem ārzemniekiem, un tā var apdraudēt sabiedrisko kārtību”.

Līdz šim televīzijas kanāli vienkārši mēdza norobežoties no politisko reklāmu satura, norādot, ka par to ir atbildīga pati partija, taču gadījumā ar Nacionāldemokrātikās partijas (NDP) reklāmu ZDF nolēma meklēt juridisku skaidrojumu, kas tagad kļuvis par pamatu reklāmas pārraidīšanas atteikumam.

ARD lēmumam atteikt šīs pašas reklāmas demonstrēšanu ar ZDF gadījumu nav tieša sakara, taču arī šis kanāls atsaucas uz juridisku pamatojumu, proti, televīzijas kanāla izpratnē reklāma pārkāpj Krimināllikuma 130. pantu par nacionālā naida kurināšanu un tādēļ nav demonstrējama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu