22 000 cilvēku Honkongā protestē pret potenciālo izdošanas līgumu ar Ķīnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā 22 000 Honkongas iedzīvotāju svētdien sapulcējušies uz protestiem pret likumprojektu, kas atļautu izdošanu kontinentālajai Ķīnai.

Honkongas iedzīvotāji saskaņā ar vienošanos starp Ķīnu un Lielbritāniju, kas garantē Honkongai autonomiju līdz 2047.gadam, bauda vairākas brīvības, kuras nav pieejamas citiem Ķīnas pilsoņiem.

Honkongas parlamentā ierosinātais likumprojekts dotu valdībai tiesības izdot tiesātas personas valstīm, ar kurām Honkongai nav līgumu par izdošanu, tostarp, Ķīnai.

Protestētāji ir skeptiski noskaņoti pret valdības solījumiem, ka jaunais likums netiks attiecināts uz lietām, kas saistītas politiskā viedokļa paušanu, reliģiju, nacionalitāti vai etnisko piederību.

"Ķīna var izdomāt jebkurus attaisnojumus. Ja kāds tiks apsūdzēts, Honkonga nosūtīs viņus uz Ķīnu tiesāšanai. Viņi var pateikt jebko,” norādīja viens no protestētājiem.

Kritiķi bažījas, ka Ķīna izmantos tādas apsūdzības kā izvairīšanās no nodokļiem un citiem finanšu noziegumiem, lai vērstos pret Pekinas kritiķiem Honkongā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu