Meiers kaldina "Jeņisej" uzvaru Vienotās līgas sezonas pēdējā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers svētdien guva 13 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta pēdējā mačā, palīdzēdams Krasnojarskas "Jeņisej" komandai izcīnīt uzvaru.

"Jeņisej" savā laukumā ar rezultātu 88:84 (22:22, 24:25, 19:27, 23:10) pārspēja Saratovas "Avtodor" vienību, sezonu noslēdzot ar piecām uzvarām sešās spēlēs.

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 29 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem un trīs no sešiem soda metieniem.

Tāpat jūrmalnieks izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja septiņas piezīmes, tikdams pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rezultāts komandā.

"Jeņisej" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Džons Robersons.

Tikmēr Jānis Blūms guva trīs punktus, viņa pārstāvētajai Permas "Parma" sezonas pēdējā mačā viesos ar 63:97 (19:28, 12:25, 9:24, 23:20) piekāpjoties Maskavas apgabala "Himki" vienībai, kurai nevarēja palīdzēt Jānis Timma.

Blūms nospēlēja 16 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no pieciem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes.

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien savā sezonas pēdējā mačā VTB Vienotajā līgā savā laukumā ar rezultātu 75:71 (20:24, 18:23, 18:12, 19:12) pārspēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Džabrils Durems, 13 punktus guva Andris Misters, 11 punktu bija Glenam Kouzijam, bet pa desmit punktiem guva Artis Ate un Stīvens Zeks.

Tikmēr pretiniekiem 20 punktus guva Džedžuens Džonsons.

Vienotās līgas regulārajā čempionātā ar 22 panākumiem 26 cīņās uzvarēja Maskavas CSKA, tai ar 21 uzvaru sekoja Kazaņas "Unics", bet trešā ar 20 panākumiem bija Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar 11 uzvarām bija devītā, "VEF Rīga" ar desmit uzvarām bija desmitajā pozīcijā, bet Permas "Parma" ar pieciem panākumiem ieņēma priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām tiksies Maskavas CSKA - "Ņižņij Novgorod", Kazaņas "Unics" - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Maskavas apgabala "Himki" - "Astana" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" - Sanktpēterburgas "Zeņit".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu