Mančestras "City" futbolisti atgriežas Anglijas premjerlīgas līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Agvero
Serhio Agvero Foto: EPA/Scanpix

Mančestras "City" komanda svētdien svinēja uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas mačā, tādējādi arī divas kārtas pirms turnīra beigām ieņems kopvērtējuma līderpozīciju.

Mančestras futbolisti viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja "Burnley" komandu.

Vienīgie vārti tika gūti 63.minūtē, kad precīzs no tuvas distances bija Serhio Agvero, kura sistā bumba tikai nedaudz šķērsoja vārtu līniju.

Mančestras "City" komandai premjerlīgas noslēdzošajās divās kārtās jātiekas ar Lesteras "City" un Braitonas un Houvas "Albion" vienībām, kamēr "Liverpool" jāmēro spēki ar Ņūkāslas "United" un Vulverhemptonas "Wanderers" futbolistiem, turklāt liverpūliešiem šajā laikā būs arī divi mači UEFA Čempionu līgā. Abas vienības turnīra tabul šķir tikai viens punkts.

Tikmēr kārtējo neveiksmi pēdējā laikā cietusi Londonas "Arsenal", kas viesos ar 0:3 (0:0) piekāpās Lesteras "City" vienībai.

"Arsenal" jau spēles 36.minūtē palika desmit vīru sastāvā, jo savu otro dzelteno kartīti mačā saņēma Einslijs Meitlends-Nailss. Lesteras komandā divus vārtus guva Džeimijs Vārdijs, kurš abas reizes izcēlās spēles pēdējās minūtēs.

"Arsenal" ciešanas nedaudz mazināja tas, ka divu grandu duelī Mančestras "United" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Londonas "Chelsea", tādējādi abām komandām zaudējot punktus cīņā par pirmo četrinieku.

Mača rezultātu 11.minūtē no aptuveni desmit metriem atklāja Huans Mata, bet 43.minūtē Markoss Alonso izlīdzināja rezultātu, būdams pirmais pie Davide de Heas atsistās bumbas.

"Liverpool" komanda piektdien savā laukumā ar 5:0 (3:0) pieveica Hadersfīldas "Town" un uz vienu dienu atgriezās Anglijas futbola premjerlīgas kopvērtējuma vadībā.

Šīs spēles rezultātu jau pēc spēlētām 15 sekundēm atklāja Nabī Keitā, tādējādi ar visātrāk gūtajiem vārtiem uzstādot jaunu "Liverpool" rekordu. Turpinājumā mājinieki spēlēja ļoti pārliecinoši, jo pirmajā puslaikā pa vārtiem guva Sadio Manē un Mohameds Salāhs.

Savukārt otrajā puslaikā šie abi spēlētāji izcēlās vēl pa reizei, nodrošinot Liverpūles klubam graujošu uzvaru.

"Liverpool" pašlaik ir uz viļņa, jo tā visu turnīru ietvaros uzvarējusi jau desmit spēlēs pēc kārtas, kas ir labākais sasniegums kopš 2006.gada maija, kad vienībai bija 11 panākumu sērija.

Tikmēr sestdien negaidītu zaudējumu piedzīvoja trešajā vietā esošā Totenhemas "Hotspur", kas savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Vesthemas "United". Vienīgos vārtus mačā iesita Maikls Antonio.

"Hotspur" vienība līdz ar to piedzīvojusi pirmo zaudējumu savā jaunajā stadionā.

Mančestras "City" futbolistiem kopvērtējumā ir 92 punkti 36 spēlēs, bet par nieka punktu atpaliek "Liverpool". Trešā ar 70 punktiem 36 spēlēs ir Totenhemas "Hotspur", 68 punktus iekrājusi Londonas "Chelsea", bet 66 punkti ir Londonas "Arsenal", kamēr pirmo sešinieku ar 65 punktiem noslēdz Mančestras "United".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu