"Avalanche" un "Hurricanes" svin uzvaras Stenlija kausa izcīņas mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Kolorado "Avalanche" hokejisti
Kolorado "Avalanche" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas "Hurricanes" guva divus vārtus 48 sekunžu laikā un Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences otrajā mačā viesos ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Hurricanes" atrodas vadībā ar 2-0.

Spēles pirmais periods aizritēja "Islanders" zīmē, kas arī atklāja spēles rezultātu, Metjū Barzalam panākot 1:0. Otrajā trešdaļā komandas vārtus neguva, tomēr Karolīnas štata vienību piemeklēja neveiksme - stabili vārtos spēlējošais Petrs Mrāzeks perioda septītajā minūtē guva traumu, kā rezultātā viņa 135 minūšu "sausā" sērija un arī spēle bija beigusies. Mrāzeka vietu vārtos ieņēma Kērtiss Makilennijs.

Makilennijam, kuram šī bija pirmā spēle 22 dienu laikā, mačs padevās lieliski - sev atvēlētajā laikā viņš vārtus nosargāja neskartus un kopumā atvairīja desmit pretinieku metienus.

Spēles pēdējo periodu aktīvi iesāka "Hurricanes", ātri gūstot divus vārtus 48 sekunžu laikā, kas izrādījās pietiekami, lai spēli noslēgtu ar uzvaru. Viesu rindās ar vārtiem izcēlās Vorens Fogele un Nīno Nīderreiters.

"Hurricanes" vienība izslēgšanas spēlēs demonstrē lielisku sniegumu, pēdējās septiņās spēlēs komanda spējusi gūt sešus panākumus.

Sērijas trešā spēle tiks aizvadīta trešdien "Hurricanes" mājvietā Reilijā.

Tikmēr Rietumu konferencē izlīdzinājumu pusfināla sērijā panākusi Kolorādo "Avalanche", kas viesos ar 4:3 (0:1, 2:0, 2:2) pārspēja Sanhosē "Sharks". Rezultāts sērijā tādējādi kļuvis 1-1.

Lielisks sniegums uzvarētāju rindās padevās aizsargam Taisonam Berijam, kurš spēli noslēdza ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās komandas kapteinis Gābriels Landeskogs un Neitans Makinons, tāpat vārtos lieliski darbojās Filips Grūbauers, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu.

Tikmēr "Sharks" rindās kārtējo rezultatīvo maču aizvadīja komandas aizsargs Brents Bērnss, viņš guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Evanders Keins, bet vārtsargs Martins Džonss atvairīja 28 metienus.

"Sharks" vārtsargs līdz šai spēlei bija guvis uzvaras četrās spēlēs pēc kārtas.

Trešo spēli komandas aizvadīs otrdien Kolorādo štata pilsētā Denverā.

Stenlija kausā šobrīd tiek aizvadītas otrās kārtas spēles. Rietumu konferencē starp Sentluisas "Blues" un Dalasas "Stars" rezultāts ir neizšķirts 1-1 un tāds pats tas ir arī otrajā pārī esošajām "Sharks" un "Avalanche".

Austrumu konferencē Bostonas "Bruins" un Kolumbusas "Blue Jackets" sērijā arī guvušas pa vienai uzvarai, bet "Hurricanes" guvusi divas uzvaras pār "Islanders".

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu