Institūcijas par savām mājām Latvijā aizvien sauc teju 800 bērni (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijā 794 bērni aizvien dzīvo institūcijās, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Ministre gan uzsvēra, ka institūcijās dzīvojošo bērnu skaits samazinās, kas ir labā ziņa.

Petraviča gan pauda viedokli, ka pavisam atteikties no institūcijām nevarēs, pieļaujot, ka bērniem ar ļoti smagiem veselības traucējumiem ģimenes atrast nevarēs. Tomēr ministrija strādās, lai apstākļus šiem bērniem maksimāli pielāgotu ģimeniskai videi.

Ministre arī informēja, ka plāno tikties ar tieslietu ministru, lai pārrunātu iespēju nodot bāriņtiesas Tieslietu ministrijas pārraudzībā. 15.maijā viņai par šo jautājumu paredzēta tikšanās ar Latvijas Pašvaldību savienību, kā arī tiesībsargu.

Noslēgumā Petraviča piebilda, ka pielaides valsts noslēpumam neesamība viņas darbu netraucē. Viņa atklāja, ka Satversmes aizsardzības birojs ar viņu par šo jautājumu nav sazinājies.

Kā ziņots, pielaidi valsts noslēpumam vēl nav saņēmusi labklājības ministre, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu