Koku galotņu cienītājiem – Dānijā tapusi neparasta arhitektūras instalācija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Bērnībā kāpelēšana pa koku galotnēm ir aizraujoša nodarbe, kas vecākiem nereti sagādā pāris jaunus sirmus matus. Nu Dānijas dabas rezervātā – Giselfelda Klostera mežā ir iespēja atkal piedzīvot bērnības garšu un skudriņas, kas skrien cauri kauliem, – šeit ir tapis cilindrisks skatu tornis, kas ļauj aplūkot rezervātu no putna lidojuma.

Ceļotājiem un asu izjūtu cienītājiem ir iespēja izbaudīt zaļojošos dāņu mežus no putna lidojuma skatupunkta. Giselfelda Klostera aizsargājamajā teritorijā, Dānijas dienvidos, šā gada marta noslēgumā tika atvērts 45 metrus augsts cilindrisks skatu tornis.

Foto: Reuters/ScanPix

Neparastā torņa takā nav iebūvēts neviens trepju posms – uz torņa virsotni ved lēzena, spirāliska koka rampa. Skatu torni ir projektējuši Kopenhāgenas arhitektu birojs EFFEKT – šīs iespaidīgās celtnes mērķis ir apvienot izzinošo ar elpu aizraujošo.

Foto: Reuters/ScanPix

Rezervāta apmeklējums ir sadalīts divās daļās – pastaiga augstumā, proti, kāpšana skatu tornī, kā arī zemā pastaiga jeb takas, kas ved cauri senajam Dānijas mežam. Bez pastaigām rezervāta vadība ir parūpējusies par jaunāko paaudzi, kam mierīgas pastaigas pa mežu neraisa sajūsmas spiedzienus. Jaunieši Giselfelda Kolstera mežā var izmēģināt laišanos ar trosēm un izstaigāt vēl citas takas, kas stiepjas krietnu gabalu virs zemes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu