Rīgas dome pēc papildu informācijas sniegšanas BVKB cer uz ātru kustības atjaunošanu pa Deglava tiltu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Īriss Sviklis/LETA

Rīgas dome drīzumā iesniegs papildu informāciju Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) saistībā ar satiksmei slēgto Augusta Deglava ielas pārvadu, un cer uz maksimāli ātru dokumentu izvērtēšanu un satiksmes atjaunošanu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka pašlaik tiek strādāts pie papildu dokumentu iesniegšanas, ko ir prasījis BVKB. Dokumentu iesniegšanas termiņš ir otrdiena, un tie arī tikšot iesniegti. Baraņņiks norādīja, ka cer uz šo dokumentu raitu izvērtēšanu, lai varētu maksimāli ātri atjaunot kustību pāri Deglava ielas pārvadam.

Viņš norādīja, ka pašlaik satiksmē ir noteiktas problemātiskas situācijas. Piemēram, saistībā ar pārvada slēgšanu satiksmei citviet ir izveidotas pagaidu sabiedriskā transporta joslas, taču ne visi automašīnu vadītāji tās ņem vērā. Proti, šīs joslas tiek bloķētas, autovadītājiem tajās atstājot savus spēkratus. Baraņņiks norādīja, ka risinājums būšot "diezgan bargs" - automašīnas tiks pārvietotas uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Jau ziņots, ka 25.aprīļa rītā plkst.5 pēc iekšlietu ministra rīkojuma satiksmei tika slēgts Deglava ielas pārvads.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs BVKB dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Patlaban viss liecinot, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, tāpēc pieņemts šāds lēmums, skaidroja Ķuzis. Tilts būs slēgts automašīnām, sabiedriskajam transportam un operatīvajam transportam. Patlaban pār tiltu var pārvietoties gājēji un velobraucēji.

Rīgas domes pārstāvji uzskata, ka tilta slēgšanai nav pamata.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu