Aizputē aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta pirmais posms

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Svētdien, 28. aprīlī, Aizputē, “Misiņkalna” mototrasē tika aizvadīts Latvijas čempionāta motokrosā 1. posms. Latvijas čempionāts šogad noritēs piecu posmu garumā, tā izskaņai esot Cēsīs septembra sākumā. “Misiņkalnā” bija pulcējušies gan jauni talanti, gan pieredzējuši braucēji, ātrāko starpā esot arī tādiem pasaules mēroga atlētiem kā Kārlis Sabulis, Matīss Karro un daudziem citiem. Aizputes posms vienmēr ir bijis skatītāju iecienīts, un arī šogad sportistu sniegums nelika vilties kā pieredzējušiem šā sporta veida līdzjutējiem, tā pirmreizējiem interesentiem.

Sacensībās jaunāko dalībnieku ieskaitē MX85 klasē 28 sportistu konkurencē kā pirmais finišu sasniedza Kārlis Alberts Reišulis (Kristera Serģa Motoklubs), apsteidzot tuvākos sekotājus Markusu Ozoliņu ( Kalsnava MB) un Kirilu Maslovu (Xskill Racing Team), savukārt MX85B ātrākais bija Jānis Mārtiņš Reišulis (Kristera Serģa Motoklubs), kurš aiz sevis atstāja konkurentus Tomasu Šaicānu (Salacas Kauss) un Raivo Laicānu (Bieriņi). MX Junioru 2T vidū izcēlās Mairis Pumpurs (MX Moduls), kuram sekoja Edvards Bidzāns (MX Moduls) un Aleksey Orlov, bet Junioru 4T konkurencē ātrākais bija Sviatoslav Pronenko, 2. un 3. vietā ierindojoties Egert Pihlak un Pavel Mangushev. 

MX2 klasē, kuras dalībnieku sarakstu rotāja vairāki starptautiski izskanējuši braucēju vārdi, sacensības izvērtās gana spraigas. Divu braucienu summā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Kārlis Sabulis (MX Moduls), otro vietu izcīnīja Priit Ratsep (Rodeo MX), bet trešo - Jorgen Mathias Talviku. Sabulis bija gandarīts pēc aizvadītās sacensību dienas, paužot savu apmierinājumu sociālajos tīklos: ”Šodien izcīnītās uzvaras bija tieši tas, kas man un komandai nepieciešams. Vienmēr ir patīkami sacensties latviešu fanu klātbūtnē, jūtot vietējās publikas atbalstu.”

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

MX1 karaliskajā klasē, kurā arī par uzvaru cīnījās vairāki pieredzējuši sportisti, tostarp Toms Macuks, Dāvis Ivanovs, Matīss Karro un citi, uzvaras laurus divu braucienu summā plūca Karro, apsteidzot tuvākos sekotājus Macuku un Gert Krestinov. “Esmu ļoti priecīgs pēc aizvadītajām sacensībām. Fakts, ka trases malā dzirdēju līdzjutēju pausto atbalstu un ovācijas, ļoti uzmundrina un liek domāt, ka fani joprojām tic manām spējām izcīnīt uzvaras,” pēc Aizputes posma atklāja Karro, kuram tāpat kā Sabulim startēšana Latvijā vienmēr ir prieka pilns notikums.

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Kvadru klases sportistu vidū labākais bija Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), aiz viņa - Matīss Palēvics (Team Gulbene) un Emīls Sigajevs (Salacas Kauss), savukārt kvadru Amatieru ieskaitē triumfēja Atis Breds (Gulbenes Moto), kurš apsteidza Mārtiņu Korņējevu (Salacas Kauss) un Ričardu Irbi. Kvadru Hobby klasē uzvaras laurus plūca Jānis Tīļugs, aiz viņa - Jānis Kļaviņš (Gulbenes Moto) un Eduards Špakovs. Kvadru Veterānu konkurencē 1. vietā ierindojās Andris Ciršs (MX Ādaži), bet 2. - Jānis Kirilko (X99/Slīterāni).

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Blakusvāģu ieskaitē kā spēcīgākie sevi pierādīja Jānis Daiders un Tanel Koiv (Salacas Kauss), atstājot aiz sevis Māri Rupeiku un Kasparu Liepiņu (Salacas Kauss) un Gert Gordejev un Keit Kivaste. Amatieru vidū izcēlās Modris Štelle un Mārtiņš Zemeskalns (CAMK Latgale), kuri izcīnīja uzvaru sacensību kopvērtējumā, kā arī Emīls un Elmārs Tilaki (Elkšņi) un Ainārs Dukulis un Ilvars Skultāns, kuri izcīnīja attiecīgi 2. un 3.  vietu. Blakusvāģu ar gaisa dzesēšanu kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Darius Sabockis ar līdzbraucēju Martynas Zaliauskas, aiz sevis atstājot Kasparu Puriņu un Mairi Lukašovu (Suzuki Latvia) un Aldi Vāpu un Andri Maču (Kristera Serģa Motoklubs). Veterānu ieskaitē goda pjedestāla augstākais pakāpiens pienācās Kasparam Tucim un Oskaram Kuzņecovam (X99/Slīterāni), sekojot Didzim Traumanim un Jānim Zariņam un Jānim Lescikam un Andrejam Nekazakovam (CAMK Latgale).

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Nākamais Latvijas čempionāta posms norisināsies 5. maijā Apē. Sacensības noritēs kopā ar Igaunijas čempionātu, izņemot MX 85 klasi LČ ieskaitē. Skatītāji ir laipni lūgti apmeklēt jau leģendas statusu sasniegušo Apes trasi, lai vērotu Eiropas līmeņa motokrosa sacensības. Uz tikšanos trasē!

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu