Igaunijā sākušās vērienīgās militārās mācības "Kevadtorm"

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaitsevägi

Ikgadējās starptautiskajās militārajās mācībās "Kevadtorm 2019" ("Pavasara vētra 2019"), kas šodien sākas Igaunijā, piedalās vairāk nekā 9000 karavīru un zemessargu no 13 valstīm, tostarp Latvijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot vienību spējas plānot un vadīt augstas intensitātes militārās operācijas daudznacionālā vidē.

No Latvijas "Kevadtorm 2019" piedalās aptuveni 500 karavīri un zemessargi.

Mācības ilgs līdz 17.maijam un galvenokārt norisināsies Rietumviru un Austrumviru apriņķos.

Visintensīvākā mācību daļa notiks no 2.maija līdz 10.maijam, ziņoja Igaunijas armijas preses dienests.

Mācību laikā vienības pārbaudīs operāciju plānu sinhronitāti, sadarbību dažādos vadības līmeņos un vienību gatavību kaujas misiju veikšanai.

Galvenā vienība, kas tiks trenēta šajos manevros, būs Igaunijas 1.kājnieku brigāde, informēja Igaunijas armijas preses dienests.

Mācībās piedalīsies arī Igaunijas gaisa spēku un jūras spēku vienības, kā arī Igaunijas zemessardzes "Kaitseliit"  ("Aizsardzības līga") brīvprātīgo korpuss.

Iesaistītas arī Igaunijā bāzētās NATO kaujas grupas militārpersonas un sabiedroto valstu bruņoto spēku pārstāvji.

Militārās mācības "Kevadtorm" Igaunijā notiek jau kopš 2003.gada, bet sākot ar 2007.gadu tajās piedalās arī citu valstu bruņoto spēku karavīri, un Latvija bija pirmā ārvalsts, kas sāka dalību šajās mācībās.

Šogad mācībās piedalīsies karavīri no Beļģijas, Kanādas, Somijas, Francijas, Gruzijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Lielbritānijas, Ukrainas un ASV.

Mācību laikā pa Igaunijas ceļiem daudz biežāk nekā ierasts pārvietosies militārās kolonnas un tiks pārvadāts militārais aprīkojums, tādēļ Igaunijas armija lūgusi autovadītājus būt pacietīgiem un saprotošiem.

Manevros tiks izmantoti simtiem militāro transporta līdzekļu, tostarp tanki un bruņumašīnas.

Mācību laikā Igaunijas gaisa telpā tiks veikti lidojumi ar Emari bāzē dislocētajām militārajām lidmašīnām, Vācijas un Lielbritānijas iznīcinātājiem "Eurofighter", Polijas lidmašīnu "Sukhoi Su-22", Lielbritānijas un ASV helikopteriem "Wildcat", "Apache" un "Pavehawk".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu