Zināmas jaunas detaļas par “Carousel” Eirovīzijas priekšnesumu (1)

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp

Pirmdien Izraēlas vēstniecības telpās notika pasākums par godu grupas “Carousel” un Latvijas delegācijas gaidāmajam braucienam uz 64. starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu, kas maijā noritēs Izraēlas pilsētā Telavivā. “Carousel” Latviju konkursā pārstāvēs ar pašu sacerēto dziesmu “That Night”, kas plūca uzvaras laurus Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2019”. Aplūko foto! 

LTV valdes loceklis Ivars Priede atzīst, ka Eirovīzija LTVi ir ārkārtīgi nozīmīgs notikums. “Pirmkārt, mūsu nacionālās atlases konkurss “Supernova” ir ieguldījums Latvijas popmūzikas industrijas attīstībā un kvalitātes izaugsmē. Savukārt tās uzvarētajiem Eirovīzija ir iespēja pārbaudīt un pierādīt sevi, uzstājoties milzīgas starptautiskās auditorijas priekšā. Piedalīties Eirovīzijā – tas ir vienlaikus izaicinājums un pagodinājums kā televīzijai, tā “Supernova” uzvarētajiem. Es vēlu veiksmi grupai “Carousel” Telavivā! Jūs esat patiesi un tas ir jūsu trumpis.”

Kopā ar Latvijas pārstāvjiem “Carousel” – solisti Sabīni Žugu, ģitāristu Mārci Vasiļevski, kontrabasistu Staņislavu Judinu un bundzinieku Mareku Loginu – uz Izraēlu dosies arī bekvokālistes Zane Biķe-Slišāne un Annemarija Moiseja, skaņu režisors Aleksandrs Volks, skatuves priekšnesuma režisori Rennijs Miro (Rennie Mirro) un Filips Adamo (Filip Adamo), Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska un komunikācijas vadītāja Līga Andžāne. Izraēlā delegācijai pievienosies arī “Universal Music” pārstāvji Petri Mannonens (Petri Mannonen) un Sabīne Brice.

Foto: Grupas "Carousel" tikšanās ar medijiem pirms došanās uz Eirovīziju
Foto: Grupas "Carousel" tikšanās ar medijiem pirms došanās uz Eirovīziju Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tērpu un stilu “Carousel” Eirovīzijas priekšnesumam ir veidojusi Latvijas dizainere Līga Banga. “Sabīnes tērps būs gaišs, viegls un maigs – kā pati dziedātāja,” atklāj dizainere.

“Grupas tēls kopumā būs elegants. Puišiem – melnbalta, jauneklīga klasika. Viņu tēls būs vienots, bet ne vienāds, jo viņi paši ir ļoti dažādi, katrs ar savu odziņu.”

Lai sagatavotu skatuves priekšnesumu, ko veidojusi producentu apvienība “B. Flanagan Productions AB” no Zviedrijas, tika izmantota konkursa “Supernova 2019” atbalstītāju piešķirtā stipendija. Radošie režisori Rennijs Miro un Filips Adamo iepriekš veidojuši vairākus Eirovīzijā atzinīgi novērtētus skatuves priekšnesumus dziesmām, kas starptautiskajā konkursā plūkušas uzvaras laurus. Viņi radījuši skatuves priekšnesumus Zviedrijas pārstāves Loreen dziesmai “Euphoria”, kas Eirovīzijā uzvarēja 2012. gadā, Zviedrijas pārstāvja Måns Zelmerlöw dziesmai “Heroes”, kurš uzvaras laurus plūca 2015. gadā, kā arī 2011. gada uzvarētāju, Azerbaidžanas dueta “Ell & Nikk” dziesmai “Running Scared”.

Pērn Eirovīzijā uzvarēja Izraēlas pārstāve Netta Barzilai ar dziesmu “Toy”, tāpēc konkurss šogad notiks Izraēlā. Tā būs trešā reize, kad konkurss notiek šajā valstī, taču Telavivā – pirmo reizi, jo abas iepriekšējās reizes Eirovīzijas dalībvalstis un fani tika uzņemti galvaspilsētā Jeruzalemē. Kopumā šogad konkursā piedalīsies 41 dalībvalsts. Finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, kas notiks 14. maijā un 16. maijā. Izšķirošā cīņa par uzvaru šī gada starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā norisināsies lielajā finālā 18. maijā.

Grupa “Carousel” konkursā uzstāsies otrajā pusfinālā ar piekto kārtas numuru. Latvijas pārstāvjiem būs jākonkurē ar Šveices, Albānijas, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Rumānijas, Horvātijas, Dānijas, Armēnijas, Lietuvas un Maltas pārstāvjiem. Taču vēl pirms tam, 15. maijā, “Carousel” gaidīs pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs arī starptautiska žūrija.

Abus starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1. Latvijas pārstāvju “Carousel” un Latvijas delegācijas gaitām Izraēlā varēs sekot līdzi ne tikai Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, bet arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu