LTV prokūrista amatā par satura un digitālās attīstības jautājumiem iecelta Semjonova

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Televīzijas darbinieka soma. Ilustratīvs attēls.
Latvijas Televīzijas darbinieka soma. Ilustratīvs attēls. Foto: Toms Koklītis/LETA

Latvijas Televīzijas valdes loceklis Ivars Priede prokūrista amatā par satura un digitālās attīstības jautājumiem iecēlis līdzšinējo Latvijas Televīzijas Programmu daļas direktori Janu Semjonovu, informēja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Priede norādīja, ka Semjonovas pieredze un profesionalitāte palīdzēs nodrošināt valdes darbu konceptuālos Latvijas Televīzijas satura attīstības jautājumos un būs būtisks atbalsts stratēģiski nozīmīgu lēmumu pieņemšanā.

Viņš piebilda, ka Semjonova turpinās darbu arī kā Programmu daļas direktore. Līdz ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu Latvijas Televīzijas valdē darbu beidz valdes pagaidu locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Valdmane-Rozenberga turpinās darbu kā Latvijas Televīzijas satura redaktore.

TVNET jau ziņoja, ka NEPLP 25.aprīļa sēdē pieņēma lēmumu, ka Latvijas Televīzijas valde turpmāk darbosies viena cilvēka sastāvā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, NEPLP pieņēma lēmumu veikt izmaiņas LTV statūtos, nosakot, ka šī medija valdē būs viens loceklis - Priede.

Saskaņā ar NEPLP lēmumu Priede varēs izvēlēties prokūristus, kas strādās kopā ar viņu, taču, kā uzsvēra Druviete, atbildība par lēmumiem gulsies tikai uz Priedes pleciem.

Druviete skaidroja, ka lēmums par valdes locekļu skaita samazināšanu ir kā pagaidu risinājums situācijā, kurā ir izveidojušās pretrunas starp vairākiem likumiem, kā dēļ nav lietderīgi sludināt jaunu konkursu uz Latvijas Televīzijas valdi.

NEPLP ir gatava lemt par jauna konkursa izsludināšanu, ja Saeima steidzamības kārtā grozīs likumus, kas patlaban kavē konkursa izsludināšanu.

Tāpat ziņots, ka konkursā NEPLP par Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāju apstiprināja farmācijas kompānijas "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, bet par Latvijas Televīzijas valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos - XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem nebija iepriekšējas darba pieredzes medijos.

Paužot uzskatu, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst amatu konkursa nosacījumiem un augstajām prasībām, gan vairākas politiskās partijas, gan žurnālisti un Latvijas Žurnālistu asociācija aicināja NEPLP atcelt šī konkursa rezultātus un rīkot jaunu konkursu.

NEPLP to nedarīja un pārmetumus noraidīja, taču vēlāk Giels un Juhņēviča paziņoja, ka atsakās no amatiem Latvijas Televīzijas valdē.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju, valdošās koalīcijas partijas 8.aprīlī vienojās lūgt Saeimas Juridiskā biroja atzinumu par to, kāds ir likuma regulējums, uz kura pamata parlaments varētu lemt par NEPLP vai tās atsevišķu locekļu atcelšanu no amata. Savukārt 12.aprīlī NEPLP locekle Gunta Līdaka, kura padomē atbildēja par komerctelevīziju nozares pārraudzību, paziņoja par atkāpšanos no amata. Pārējie NEPLP locekļi šādu soli veikt pašlaik neplāno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu