Kariņš un Kaimiņš nesaredzot problēmas "KPV LV" darbībā valdībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un partijas "KPV LV" līderis, Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artuss Kaimiņš nesaredzot problēmas "KPV LV" darbībā valdībā.

Šādi amatpersonas atbildēja uz jautājumiem saistībā ar "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Ata Zakatistova sacīto partijas biedru sapulcē 28.aprīlī, ka "KPV LV" un tās Saeimas frakcija ir pašķīdusi.

Kariņš pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem apliecināja, ka nesaredz problēmas un ka darbs turpinās kā līdz šim.

No partijas "KPV LV" līdera Kaimiņa teiktā izrietēja, ka viņš absolūti nepiekrīt Zakatistova sacītajam.  Kaimiņš akcentēja, ka "KPV LV" ir "pilntiesīgi valdības partneri" un viņš neredz nekādu problēmu šajā situācijā.

Kā ziņots, Zakatistovs biedru sapulcē norādīja, ka partijai vajadzīga komanda, nevis vienpersonisks līderis, jo viņš ir pamanījis, ka partijas Saeimas frakcija "krīt un ceļas" par darbiem, lai gan paralēli tam ir manāmas "šķeltniecības" pazīmes, ko noteikti neorganizē tā dēvētā partijas opozīcija.

"Patlaban ir visas pazīmes, lai uzskatītu, ka partija un Saeimas frakcija ir pašķīdusi. Tas apdraud mūsu darbu īstenošanu. Tāpēc kur iesim? Stiprināsim partiju un Saeimas frakciju vai vienkārši novilksim šos četrus gadus?" retoriski jautāja Zakatistovs.

Politiķis tic demokrātijai, "KPV LV" ministri savos amatos ir izcili, un arī partijai politikā ir reāla ietekme, lai gan, viņaprāt, tai nevajadzētu nepareizi vilkt sarkanās līnijas. Tomēr uz jautājumu, kā partijai attīstīties tālāk, viņš neatbildēja, jo atturējās no sava viedokļa, kā arī norādīja, ka partijas valde nav lemtspējīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu