Uzlidojumos Lībijas galvaspilsētai četri cilvēki nogalināti un 37 ievainoti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Uzlidojumos Lībijas galvaspilsētai Tripolei svētdienas vakarā tika nogalināti četri cilvēki un ievainoti 37, pirmdien paziņoja Tripolē bāzētā Lībijas Nacionālās saskaņas valdība, apsūdzot šajos uzbrukumos maršala Halīfas Haftara komandēto Lībijas Nacionālo armiju.

Tas notika dienu pēc tam, kad līdzīgā uzbrukumā Tripolei tika nogalināti četri civiliedzīvotāji un ievainoti 20.

Lībijā uz kontroli pār valsti pretendē divas konkurējošas valdības, no kurām viena bāzēta Tubrukas pilsētā valsts austrumos, bet otra – galvaspilsētā Tripolē.

Tubrukā bāzētajai valdībai lojālās Lībijas Nacionālās armijas komandieris maršals Halīfa Haftars 4.aprīlī paziņoja, ka tiek sākts uzbrukums Tripoles ieņemšanai, kur bāzējas ANO atbalstītā valdība un vairāki kaujinieku grupējumi.

Pēc sākotnējiem panākumiem Haftara spēki sastapa sīvu pretestību Tripoles dienvidu nomalēs un dažos rajonos tika atspiesti atpakaļ.

Bruņotajās sadursmēs ir nogalināti vismaz 278 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 1300, liecina Pasaules Veselības organizācijas pagājušo trešdien publicēti dati.

Nacionālās saskaņas valdība apsūdz Haftaru ārzemju lidmašīnu izmantošanā uzlidojumiem, bet nav nosaukusi to izcelsmes valsti.

Pēc svētdienas uzlidojumiem publiskajās slimnīcās tika atvesti četri nogalinātie – trīs civilisti un viens karavīrs, kā arī 37 ievainotie, paziņoja Veselības ministrijas preses sekretārs. Upuru skaits var izrādīties vēl lielāks, jo upuri ir vesti arī uz privātām slimnīcām.

Lībija ir ieslīgusi haosā kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītas sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts diktators Muammars Kadafi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu