Bļugers: Aģents teica, ka mierīgi varu pievienoties Latvijas izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers šosezon piedzīvoja debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pēc sezonas viņam noslēdzas līgums ar Pitsburgas "Penguins" klubu, taču spēlētāja aģents neesot rekomendējis Latvijas hokejistam šogad nespēlēt pasaules čempionātā.

Latvijas izlasei šogad nepalīdzēs Zemgus Girgensons un Ņikita Jevpalovs. Abiem pēc sezonas noslēdzas līgums ar saviem klubiem. Līdzīgā situācijā šobrīd ir arī Bļugers, taču viņš šajā pavasarī būs kopā ar valstsvienību.

"Aģents teica, ka es mierīgi varu braukt (uz izlasi), ja es gribu. Man tas neko nemainīšot attiecībā uz jauno līgumu," pēc Latvijas izlases treniņa sacīja Bļugers.

Pašlaik 24 gadus vecais Bļugers savā NHL debijas sezonā regulārajā čempionātā aizvadīja 28 spēles, guva 6 vārtus un veica 4 rezultatīvas piespēles.

Stenlija kausa izcīņā Bļugers piedalījās vienā spēlē, bet viņa pārstāvētā "Penguins" komanda pirmajā kārtā piekāpās Ņujorkas "Islanders" vienībai sērijā ar 0-4.

Bļugers pauda vilšanos par zaudējumu Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā, bet kopumā viņš ir apmierināts ar savu sniegumu NHL debijas sezonā. 

"Nevarētu teikt, ka sezona labi beidzās. Pēc zaudējuma bija sapulce, runāšana ar treneriem. Novēlēja, lai man būtu labs čempionāts."

Bļugers atzina, ka gribējās vairāk tikt laukumā Stenlija kausa izcīņā, jo par spēlēšanu NHL izslēgšanas turnīra mačos viņš ir sapņojis kopš bērnības.

"Protams, ka gribējās spēlēt vairāk. Tāds ir hokejs. Arī regulārajā sezonā bija tādi mači, kuros mani neielika sastāvā. Vienkārši jāstrādā un jācīnās par vietu sastāvā."

Latvijas hokejists uzskata, ka Pitsburgā pavadītais laiks vērtējams pozitīvi, taču šobrīd esot vēl pāragri spriest, vai viņš turpinās karjeru "Penguins" komandā.

"Var teikt, ka viss beidzās pozitīvi, bet nekad nevar zināt, kas notiks vasarā," teica Bļugers.

No NHL debijas sezonas Bļugeram visspilgtāk atmiņā palikušas trīs lietas - pirmie vārti, kā arī spēles pret Ņujorkas "Rangers" un Dalasas "Stars" komandām.

"Noteikti atcerēšos pirmos vārtus. Tāpat arī spēli pret "Rangers", kad iemetu divus vārtus. Pret Dalasu bija interesanta spēle, sīvā cīņā uzvarējām, iemetot vārtus mazākumā."

Video: Bļugera pirmie vārti NHL

"Penguins" sastāvā Bļugers daudz spēlēja skaitliskajā mazākumā. Viņam pat izdevās gūt 1 vārtus un izdarīt 2 rezultatīvas piespēles, komandai spēlējot mazākumā. Tomēr viņam bija iespēja spēlēt arī vadošajās uzbrucēju maiņas kopā ar Pitsburgas zvaigznēm - krievu Jevgeņiju Malkinu un amerikāni Filu Keselu.

"Laukumā jutos labi ar visiem maiņas partneriem. Daudz spēlēju ar (Džaredu) Makenu, mums labi sanāca - bija vārti. Protams, patika spēlēt ar (Braienu) Rastu, bija forši spēlēt ar Malkinu un Keselu."

Sezonas pirmo pusi Bļugers pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL). Pitsburgas fārmkluba Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" sastāvā 45 mačos viņš guva 21 vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles.

"NHL līmenis, protams, ir krietni augstāks nekā AHL. Stenlija kausā spēle ir vēl intensīvāka. Katra kļūda nozīmē vēl vairāk. Katrs moments ir svarīgs. Tas viens mačs, kuru nospēlēju, bija laba pieredze. Tas bija ļoti patīkami, jo jau kopš bērnības esmu sapņojis par spēlēšanu Stenlija kausā."

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā negaidīti zaudēja NHL regulārā čempionāta labākā komanda Tampabejas "Lightning", kas sērijā ar 0-4 piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets" vienībai, kurai pievienojies Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Grūti pateikt, kāpēc Tampa zaudēja. "Play-off" ir pavisam cita spēle salīdzinājumā ar regulāro sezonu. Līgā visas komandas varbūt nav vienādā līmenī, taču ir spēkos ļoti līdzīgas - jebkura var uzvarēt jebkuru. Tāpēc ir interesanti skatīties. Viņi labi sāka, bija 3:0 vadībā pirmajā spēlē, bet ātri viss mainījās."

Kaut arī aizvadīta smaga sezonā, kurā Bļugers laukumā devās 74 mačos (45 AHL, 28 NHL, 1 Stenlija kausā), viņām enerģijas esot gana, jo pēc sezonas bijis pietiekami daudz laika atpūtai.

"Pēc sezonas bija pārtraukums, kādu lauku vispār neslidoju, bet tagad ar katru dienu jūtos arvien labāk," teica Bļugers. "Vēl ir enerģija. Tagad 2-3 nedēļas neesmu spēlējis. Katru gadu sezona ir gara, NHL ir 82 spēles, AHL ir 76 mači. Pēdējo pusotru mēnesi spēlējām katru otro dienu. Esmu pie tā pieradis."

Bļugers spēlēja arī iepriekšējos divos pasaules čempionātos. 2017. gadā viņš 7 mačos guva 1 vārtus, bet pērn 5 spēlēs viņa kontā 1 vārti un 2 rezultatīvas piespēles.

Pirmdien treniņā Bļugers darbojās vienā maiņā Lauri Dārziņu un Kasparu Daugaviņu. 

"Notiek intensīvs darbs. Taktiskās sistēmas ir savādākas nekā klubā. Šodien daudz pie tā strādājām. Domāju, ka tas ir labi, jo tādējādi būs vieglāk spēlēt čempionātā. Ir laiks patrenēties, priekšā vēl ir pārbaudes spēles," teica Bļugers.

"Par maiņām ar Bobu (Hārtliju) vēl nerunājām. Katru dienu tās mainās. Skaidrības vēl nav," piebilda Latvijas hokejists.

Bļugers arī vēl nemācēja teikt, kādu lomu viņam galvenais treneris Latvijas izlasē būs atvēlējis, taču uzbrucējs priecāsies doties laukumā jebkurā situācijā - gan skaitliskajā vairākumā, gan mazākumā.

"Nezinu, tas ir jautājums Bobam. Jebkurā situācijā gribu tikt laukumā un gaidīšu savu iespēju."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu