Indijas armija paziņo, ka atradusi sniega cilvēku, un krīt sociālo tīklu nežēlastībā (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Indijas armija nākusi klajā ar paziņojumu, ka tās ekspedīcija pirmoreiz pasaules vēsturē esot atradusi "mītiskā nezvēra" sniega cilvēka pēdas nospiedumu, vēsta raidorganizācija BBC. Armijas "atklājums" bez žēlastības izsmiets sociālajos tīklos.

Indijas armijas "Twitter" kontam ir nepilni seši miljoni sekotāju.

Sniega cilvēki jeb jetiji figurē Dienvidāzijas folklorā, kaut arī viss liecina, ka to eksistence ir mīts.

Tas gan netraucēja armijai dalīties ar fotogrāfijām, kurās redzami nospiedumi sniegā, piedēvējot tos "izvairīgajam sniega cilvēkam".

Atrastā nospieduma garums ir apmēram 80 centimetri, bet platums - 38 centimetri, teikts armijas ierakstā sociālajos tīklos.

Noslēpumainie nospiedumi tika atklāti jau 9.aprīlī, taču armija publiskojusi šo atklājumu vien pirmdien, 29.aprīlī, jo nolēmusi, ka atradums atbilst teorijām par sniega cilvēku, ziņo "Times of India". 

Uz izsmejošajiem komentāriem Indijas armija atbildēja, ka "pierādījumi" tikuši nofotografēti un nodoti "ekspertiem šādos jautājumos".

Leģendas vēsta, ka sniega cilvēks dzīvojot Himalaju augstienēs. Indijā, Nepālā un Butānā bieži izskan stāsti par it kā redzētiem sniega cilvēkiem vai vismaz to pēdas nospiedumiem.

2013.gadā Oksfordas Universitātes ģenētikas profesors Braiens Saiks secināja, ka noslēpumainais sniega cilvēks visdrīzāk ir lāču suga, kas izveidojusies, brūnajiem lāčiem pārojoties par polārlāčiem. Saiks savus secinājumus balstīja uz sniega cilvēkam piedēvētu matu DNS analīzi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu