Sestdien Biķerniekos tiks aizvadīts Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmais posms

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zalaiskalns Photography

Šajā nedēļas nogalē, 4. maijā, Biķernieku sporta kompleksā startēs Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmais posms. Spēkiem mērosies arī labākie NEZ Kroskartu čempionāta braucēji. Sezonas atklāšanas sacensībās piedalīsies vairāk nekā 120 sportistu no Baltijas un Ziemeļeiropas.

"Rallijkross ir izcīnījis piekrišanu gan Latvijas sportistu, gan līdzjutēju vidū. Šogad šī būs otrā sezona, kad rallijkrosa sacensības Latvijā norisināsies čempionāta līmenī. Ir samazināts posmu skaits, bet tie tiks organizēti lielākā mērogā - padarot tos interesantus plašākai auditorijai. Esam piestrādājuši pie tā, lai sacensībās justos labi un tās būtu interesantas ne tikai sportistiem, bet arī līdzjutējiem," Latvijas rallijkrosa čempionāta organizators Jānis Bergs.

Foto: Zalaiskalns Photography

Pirmajā Latvijas rallijkrosa čempionāta posmā visvairāk pieteikumi saņemti un vissīvākā cīņa sagaidāma LADA RX klasē, kurā piedalīties plāno arī ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elabkjans. "Šīs man ir pirmās rallijkrosa sacensības un galvenais uzdevums ir finišēt, bet, protams, vēlos mērķēt uz pēc iespējas augstāku vietu. Tā noteikti būs laba pieredze un labs treniņš pirms pirmā Dzintara apļa posma 12. maijā, turpat Biķernieku trasē," - tā Raimonds Elabkjans.

Kā jaunums šajā sezonā ir trīs jaunas klases - BMW RX 3000 klase, kurā var startēt ar ievērojami mazāku budžetu, kā arī divas kroskartu klases: Xtreme un CK650. Xtreme kroskartu klasē šobrīd pieteikušies vairāki somu, zviedru un igauņu sportisti, kā arī braucēji no Latvijas - Jānis Baumanis, Reinis Nitišs, Ronalds Baldiņš un Ingus Beļakovs.

Foto: Zalaiskalns Photography

2019. gada čempionātā plānoti pieci sacensību posmi un pirmais no tiem šajā nedēļas nogalē - 4. un 5. maijā Biķernieku trasē. Otrais posms norisināsies 15. jūnijā "Baronu" trasē, Jēkabpils pusē. Sezona turpināsies ar plašāku vērienu Biķernieku trasē, kur 6. un 7. jūlijā norisināsies čempionāta posms, "Biķernieku Motorsporta festivāls". 17. augustā paredzēts čempionāta ceturtais posms, kā norises vieta vēl tiks precizēta, savukārt izšķirošās cīņas būs vērojamas 8. septembrī leģendārajā “Mūsa Raceland”, Bauskā.

2018. gada sezonā Latvijas rallijkrosa čempionātā uz augstākā goda pjedestāla OPEN RX klasē kāpa Mārtiņš Svilis, Touring 2000 klasē - Jānis Ikers, Super 1600 klasē - Arnis Odiņš, LADA RX klasē - Valters Liepiņš, Junioru klasē - Oskars Safanovs, savukārt komandu kausu ieguva “Rencēnu autoklubs”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu