Peldošās mājas – 7 pasaulē elegantākās dzīvojamās jahtas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Pirms gada lielu ažiotāžu izraisīja Pāvilostas peldošā māja jūras kāpās, kas daudziem viesa sašutumu – māja taču galīgi neizskatās pēc kuģa. Lai gan Latvijā šāda māja ir unikāls gadījums, globālā mērogā šādas mājas nav retums. Ieskaties, kādas izskatās pasaules elegantākās peldošās villas.

Peldošās mājas projekts

Singapūrā dzīvojošais arhitekts Dimitrs Malcevs ir radījis īpašu pieeju dzīvošanai uz ūdens. Viņa radītās “privātmājas” īpaši neatšķirsies no modernas mājas pilsētas pievārtē. Šīm mājām ir radīta milzīga terase ar bāru un atpūtas zonu pirmajā stāvā, bet otrajā stāvā ir ierīkoti apartamenti, no kuriem ūdens burvību var baudīt pa sienas izmēra logiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dymitr Malcew (@dymitrmalcew) on

Peldošais jūraszirdziņš

Iespēju baudīt dzīvošanu uz ūdens un gulēt vienu stāvu zem ūdens līmeņa piedāvā Dubajas pieczvaigžņu viesnīca “Heart of Europe”. Samērā nesen viesnīcas pakalpojumos tika iekļauta nakšņošana uz ūdens luksusa tipa jahtās jeb tā saucamajos “Peldošajos jūraszirdziņos”. Šīs mājas ir viesnīcas projekts, kas tās īpašniekiem ir izmaksājušas piecus miljardus. Peldošās mājas ir izvietotas ap Sanktpēterburgas salu Dubaijā. Mājas ir aprīkotas ar zemūdens kabīnēm, dzīvojamajām istabām klāja stāvā un iespaidīgu terasi uz virsējā klāja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Heart Of Europe (@thoe_dubai) on

Pašiem savs kruīza kuģis

Amerikāņu jahtu ražotājs “Bravada yachts” no nākamā gada saviem klientiem piedāvā iegādāties jahtas, kuras izcelsies ar savdabīgu dizainu un vēl nebijušu komfortu. Jauno modeļu jahtas būs četrstāvīgs ūdens transports ar 16 guļamistabām, piecām vannasistabām, divām virtuvēm, džakuzi, helikoptera nolaišanās laukumu, mājas kinozāli un vēl citām ekstrām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bravada Yachts (@bravadayachts) on

Ceļošanai ar glanci

Austrāliešu uzņēmums “Status Luxury Houseboats” specializējas “superjahtu” būvniecībā jeb, kā pats uzņēmums apgalvo, – viņu ražotās jahtas ir īpaši piemērotas ceļošanai pa Austrālijas nevaldāmajām upēm. Šīs elegantās jahtas ir iespējams personalizēt un pielāgot savām prasībām.

Peldošais nams

Šī 22 metrus garā māja-kuģis īpaši neatšķirsies no parastas privātmājas – jahtā ir četras guļamistabas un četras vannasistabas, tāpat jahta ir aprīkota ar plašām terasēm un solāro jumtu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Broker Owner (@danieltzinker) on

Superjahta luksusa cienītājiem

Arī jahta “Katrīna” komforta ziņā ne ar ko neatšķirsies no sauszemes dzīvojamās privātmājas. Jahtas iekšpusē ir ierīkotas sešas viesu guļamistabas, saimnieku guļamistaba, atpūtas telpas, sauļošanās klājs, ēdamistaba un bārs. Šī jahta būs ideāli piemērota ballīšu cienītājiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burgess (@burgessyachts) on

Nīderlandiešu komforts

Jau kopš 1918. gada, nīderlandiešu uzņēmums Amels Holland ir izkopis perfektas superjahtas būvniecības un inženierijas pamatus un nu piedāvā vienas no pasaules pieprasītākajām luksusa jahtām. Jaunākais uzņēmuma radītais modelis ir 54 metrus gara jahta, kuras interjeru ir veidojuši Nīderlandes interjera dizaineri – šeit ir iespējams izvizināt 12 cilvēkus, baudīt ceļojumu, sildoties džakuzi, kā arī rīkot neaizmirstamas ballītes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMELS (@amels_holland) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu