Rolands Šmits: Centra spēlētāja pozīcija izlasē man pašam bija pārsteigums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Edijs Pālens/LETA

Spānijas spēcīgākās basketbola līgas (ACB) kluba Barselonas "Lassa" uzbrucējam Rolandam Šmitam bija pārsteigums, ka Latvijas izlasē Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošajā mačā viņam tika uzticēts spēlēt centra pozīcijā, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" atklāja basketbolists.

23 gadus vecais Latvijas izlases spēlētājs, kurš jau kopš 2012.gada spēlē ACB līgā, spējis iekrāt gana lielu pieredzi un atzina, ka braucot uz izlasi, savu pienesumu komandas spēlē bija iedomājies citādu.

"Protams, visi gribējām tikt uz Pasaules kausu un pēc zaudējuma sajūtas bija ļoti sliktas. Neizdevās sasniegt mērķi un arī pats nebiju priecīgs ar minimālo ieguldījumu," atzīst Šmits.

"Biju vīlies, jo negaidīju, ka spēlēšu tik maz, braucu ar lielu cerību, ka palīdzēšu komandai nokļūt Pasaules kausā. Tomēr trenerim bija citi uzskati par manu lomu un viņa lēmums ir jārespektē," saprotošs bija uzbrucējs.

Vaicāts, vai spēļu laikā Šmits juties labi uz laukuma, izlases spēlētājs atzīst, ka brīžiem juties gluži kā apmaldījies. "Arnis Vecvagars mani lika piektā numura pozīcijā, kurā es nekad nespēlēju. Tā nav mana vieta laukumā, ja kāds dabū piezīmes, varu tur uzspēlēt, bet kopumā nejūtos ērti šajā pozīcijā," papildināja Šmits.

Spēlētājs gan nenoliedz, ka par to trenerim nav neko teicis, tomēr uzskata, ka Vecvagars ļoti labi zināja, kurā pozīcijā Šmits ir radis spēlēt. "Piektais numurs praktiski spēlē tikai "pick'n roll" - pieliek bloku un raujas iekšā. Spēle šajā pozīcijā nav tik aktīva un es nevaru uzbrukt no tālienes vai doties caurgājienos," paskaidroja spēlētājs, papildinot, ka varbūt arī šī iemesla dēļ sanāca tik ātri nopelnīt piezīmes, kas rezultējās ar mazu spēles laiku.

Atminoties spēles uzbrucējs atzīst, ka Spānijas un Melnkalnes spēlētāji ir pieredzējuši un ar lieliem auguma centimetriem, tāpēc viņu atbloķēšana zem groza ir ļoti grūts uzdevums. "Neatbloķējām viņus pareizajā laikā, taču to izdarīt nav tik vienkārši. Piemēram, Bojans Dubļevičs ir ļoti spēcīgs spēlētājs un zem groza var iestumt jebkuru. Protams, zinot Melnkalnes varenos centrus, biju nedaudz izbrīnīts par Ronalda Zaķa neiekļaušanu sastāvā, manuprāt, piektā numura pozīcijā viņš būtu palīdzējis vairāk nekā es," piebilda Šmits.

Tikmēr pirmo sezonu Barselonas kluba rindās Šmits vērtē ļoti pozitīvi un ir priecīgs būt šādas komandas sistēmā. Sadzīve basketbolistam nesagādājot problēmas un arī mazais spēles laiks nav pārsteigums. "Pirms braucu uz šejieni, zināju, ka dažas spēles varbūt pat netikšu pieteikts sastāvā, bet esmu ar to jau apradis. Ja treneris pirms spēles pasaka, ka todien nespēlēšu, es uzreiz saorganizēju sev papildus treniņu. Cerams, ka nākošajā sezonā spēlēšu 15-20 minūtes ACB līgā, bet Eirolīgā gribētos vismaz desmit minūtes laukumā," aizvadīto sezonu rezumēja basketbolists.

Rolands Šmits šogad Barselonas "Lassa" rindās ACB līgā laukumā devies 18 spēlēs, kurās kopumā nospēlējis 231 minūti, no tālās distances grozam uzbrūkot ar 35% precizitāti, bet divpunktu metienus realizējot ar 54% precizitāti. Sezonas laikā Šmits izcīnījis 52 atlēkušās bumbas un nopelnījis 35 efektivitātes punktus.

Eirolīgas mačos uzbrucējs vidēji spēlē guvis 4,4 punktus, tālmetienus izpildījis ar 37% precizitāti, kā arī vidēji spēlē izcīnījis divas atlēkušās bumbas.

Jau informējām, ka uzbrucējs pagājušās nedēļas ACB līgas spēlē pret Badalonas "Divina Joventut" vienību vienā no mača epizodēm pēc lēciena sāpīgi piezemējās uz muguras un spēli tālāk neturpināja. Šobrīd gan netiek ziņots, cik nopietns ir gūtais savainojums, un vai tas liegs viņam piedalīties tuvākajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu