Velosipēdists Rīgā notriec četrus gadus vecu bērnu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

29.aprīlī pulksten 8.34 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu velosipēdistu Lazdonas un Daugavpils ielu krustojumā, kurš uzbraucis virsū bērnam. Ņemot vērā, ka notikuma vieta atradās blakus Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldei, uz ceļu satiksmes negadījumu norīkota RPP autopatruļa, līdz ierodas Valsts policija.

Notikuma vietā riteņbraucējs stāstīja, ka braucis pa ceļa labo pusi ar ātrumu aptuveni 40 km/h, bet pēkšņi uz ceļa izskrējis mazs bērns un viņam neesot bijusi iespēja izvairīties no sadursmes. Savukārt bērna māte skaidroja, ka velosipēdistu neesot pamanījusi, tādēļ ļāvusi meitai vienai pašai skriet pār ielu.

Bērnam redzami miesas bojājumi netika pamanīti, savukārt riteņbraucējam asiņoja elkonis. Tāpat vīrietis pastāstīja, ka negadījuma laikā velosipēdam sabojātas vairākas detaļas.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatīja abas personas. Bērnu nolemts hospitalizēt, lai slimnīcā veiktu plašākus izmeklējumus.

Drīz vien notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu notikuma vietā.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka gājējiem pirms ielas šķērsošanas ir jāpārliecinās, ka ielu šķērsot ir droši.

Savukārt automašīnu un velosipēdu vadītājiem pirms gājēju pārejām un krustojumiem ir jāsamazina braukšanas ātrums, lai neapdraudētu gājējus un nepieciešamības gadījumā varētu tos palaist.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu