Latvijā prezentēts jaunais pilsētas krosovers Volkswagen T-Cross

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

2019. gada 29. aprīlī krāšņā pasākumā Volkswagen Rīgā prezentēja jauno, kompakto krosoveru T-Cross, kas ir jau piektais zīmola apvidnieks.

T-Cross ir pilsētas apvidus automobilis, un tas nodrošina daudzpusīgu standarta aprīkojumu, kā arī augstu funkcionalitāti kompaktos gabarītos. T-Cross ir vēl vairāk piemērots pilsētai nekā T-Roc, kā arī krietni kompaktāks par Tiguan.

Jaunais T-Cross ir kompakts, taču nebūt ne mazs. Ja vēlaties vairāk vietas pasažieru kājām vai bagāžai, tas viss ir iespējams, pateicoties bīdāmam aizmugurējam sēdeklim, ko iespējams pārvietot par 14 centimetriem. Tas ļauj kompaktā krosovera bagāžas nodalījuma tilpumu pēc vajadzības palielināt no 385 līdz 455 litriem, bet, ja aizmugurējā sēdekļa atzveltne tiek pilnībā nolocīta – līdz 1281 litram.

T-Cross jau standartā piedāvā bagātīgu aprīkojumu, tai skaitā pašas modernākās vadītāja palīgsistēmas, kas iepriekš tika piedāvātas vien augstāku klašu automobiļiem. Standarta aprīkojumā iekļauta sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma Front Assist ar gājēju uzraudzību un avārijas bremzēšanu pilsētā, kā arī braukšanas joslu uzturēšanas sistēma Lane Assist, automātiskā pretatpakaļripošanas sistēma Hill Start Assist, aktīvā pasažieru drošības sistēma. Papildus iespējams izvēlēties arī vadītāja noguruma detektoru, adaptīvo kruīza kontroli un stāvvietā novietošanas asistentu Park Assist, kā arī Blind Spot joslas maiņas asistentu, kas uzrauga "aklās" zonas.

Foto: Publicitātes foto

Jaunākais Volkswagen apvidus auto ticis arī pie digitālām inovācijām – telefona bezvadu lādētāja un četriem USB portiem (divi atrodas priekšā un divi aizmugurē). Kā izvēles iespēja pieejama Keyless Access mašīnas atslēgšanas/aizslēgšanas un dzinēja iedarbināšanas sistēma, kā arī digitālais panelis ar astoņu collu informācijas un izklaides skārienjutīgo ekrānu un jaunākās paaudzes Active Info Display mērinstrumentu paneli. Beats skaņu sistēma ar 300 W jaudu un atsevišķu zemfrekvences skaļruni bagāžas nodalījumā pieejama kā papildus opcija.

Foto: Publicitātes foto

T-Cross sākotnēji tiks piedāvāts ar diviem 1,0 TSI trīs cilindru benzīna dzinējiem ar benzīna daļiņu filtru, kas attīsta 95 vai 115 ZS un 1,6 TDI četru cilindru dzinējs ar 95 ZS. Vēlāk būs pieejams arī 1,5 TSI četru cilindru dzinējs ar 150 ZS jaudu. Visi dzinēji atbilst jaunākajam Euro 6d-TEMP izmešu standartam.

T-Cross, gluži kā tā māsas modelis Polo, tiek ražots, izmantojot MQB modulāro platformu Volkswagen Spānijas rūpnīcā Navarrā.

Latvijā T-Cross sākuma cena ir 15 990 eiro.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu