Dārziņš: Pašā pamatā tai ķīmijai, tam klikšķim ir jābūt

CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs un Lauris Dārziņš
Bobs Hārtlijs un Lauris Dārziņš Foto: Guntis Lazdāns/lhf.lv

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs visiem spēlētājiem ir izvirzījis vienādas prasības, tomēr pašā pamatā maiņas partneriem ir jābūt ļoti labai savstarpējai sapratnei, lai veiksmīgi spēlētu pasaules čempionātā, uzskata pieredzējušais valstsvienības uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Dārziņš pagājušajā nedēļā noslēdza jaunu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", kaut arī viņam esot bijuši citi piedāvājumi. Pirms tam viņš trenējās individuāli, nepiedaloties Latvijas izlases treniņnometnē.

"Kolektīvā ir grūtāk, bet tajā pašā laikā labāk gatavoties - ir citas nianses, jāslēdz klāt arī galva. Vienmēr pretī ir kāds pretinieks, bet līdzās partneris. Tas viss jāsaliek kopā ar Boba taktisko zīmējumu. Gan jāslido, gan jādomā. Šobrīd ir intensīvs sagatavošanās posms," pēc izlases treniņa sacīja Dārziņš.

Hārtlijs trešo gadu strādā ar Latvijas izlasi. Dārziņš atzīst, ka tagad trenēties ir vieglāk, jo ir jau skaidras trenera prasības.

"Esam apbružājušies - iepazinuši šo sistēmu. Redzot, ka šī sistēma nes augļus, esam tai noticējuši. Uzticamies treneru korpusam, cenšamies izpildīt norādījumus - slidot pa tām līnijām, kurām treneris grib."

Pirmdien treniņā Dārziņš slidoja nomināli pirmajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Kasparu Daugaviņu un Teodoru Bļugeru. Savukārt skaitliskajā vairākumā Dārziņš tika iespēlēts kopā ar Daugaviņu, Miku Indraši, Rūdolfu Balceru un aizsargu Oskaru Cibuļski.

"Notikumiem neskrienam pa priekšu. Sastāvu izlemj treneris. Mēs darām to, kas ir atkarīgs no mums. Protams, ka vienmēr gribās, lai maiņai uzreiz ir klikšķis - dabīga ķīmija. Bobam ir pieredze, viņš jūt visas saiknes, kā būtu labāk. Vēl ir divas pārbaudes spēles, kurās arī varēs redzēt, kas sanāk un kas nē. Līdz čempionātam viss būs izkristalizējies."

Dārziņš neslēpa, ka viņš labprāt spēlētu uzbrucēju virknējumā kopā ar Daugaviņu un Indraši, jo ar šiem abiem hokejistiem viņš ir spēlējis arī iepriekš.

"Man vienmēr ir bijis patīkami spēlēt ar Daugaviņu. Laba saikne savulaik bija Rīgas "Dinamo" rindās ar Indraši. Sistēma ir tāda, ka visām maiņām ir vienādas prasības no trenera. Tāpēc tendences būs vienādas, ja arī maiņā saliks citus partnerus," sacīja Dārziņš.

"Tomēr pašā pamatā tai ķīmijai, tam klikšķim ir jābūt. Kad puls ir 180, nevari pacelt galvu - vajag sajust, kur var ieslidināt ripu brīvā vietā, lai partneri paķer ripu un aizskrien 2 pret 1 un iemet golu," piebilda pieredzējušais hokejists.

Latvijas izlase 3. un 4. maijā izbraukumā aizvadīs divas pārbaudes spēles pret Šveices hokejistiem, kas būs noslēdzošie mači pirms pasaules čempionāta. Dārziņam šīs būs pirmās spēles pēc KHL sezonas beigām, jo iepriekšējos pārbaudes mačos pret Franciju un Krieviju viņš nespēlēja.

"Spēle ir pavisam kas cits, salīdzinot ar treniņu. Varēšu pārbaudīt ķermeni. Skatīsimies, kā es reaģēšu uz slodzēm, kādus lēmumus pieņemšu laukumā. Ja kaut kas pietrūks, būs vēl laiks pie tā piestrādāt." 

Pašlaik 34 gadus vecais Dārziņš šajā pavasarī starp Latvijas izlases kandidātiem ir otrs vecākais spēlētājs pēc aizsarga Krišjāņa Rēdliha, kuram patlaban ir 38 gadi.

Latvijas izlasē Dārziņš debiju piedzīvoja 2003. gadā. Valstsvienības sastāvā viņš aizvadījis 127 spēles, guvis 45 vārtus un veicis 38 rezultatīvas piespēles.

"Man bija jautri, kad es šeit (Latvijas izlasē) biju viens no jaunākajiem. Nekas nav mainījies - ir ļoti labs kolektīvs, visi ir ļoti atsaucīgi. Arī es mēģinu būt atsaucīgs, ja jaunajiem vajag kādu padomu, iedrošināšanu. Bija interesanti un forši arī tolaik, bet tagad esmu citā dzīves posmā. Arī tolaik vecākie mūs pieņēma. To pašu cenšamies darīt tagad. Ja gribam aiziet tālu, ir jā iet visiem kopā," sacīja Dārziņš.

Latvijas izlases sastāvā Dārziņš piedalījies 8 pasaules čempionātos. Kopumā šajā turnīrā viņa kontā ir 48 spēles, 19 vārti un 11 piespēles.

Pasaules čempionātā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B apakšgrupā Latvijas izlase spēkosies ar Zviedriju, Krieviju, Šveici, Čehiju, Austriju, Itāliju un Norvēģiju.

Latvijas izlasei pirmā spēle pasaules čempionātā paredzēta 11. maijā pret Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu