Sevastova dāvā talantīgajai Potapovai karjeras lielāko uzvaru (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien Prāgas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā negaidīti ar 6-2, 3-6, 2-6 zaudēja vien 18 gadus vecajai krievietei Anastasijai Potapovai, kurai tā bija lielākā uzvara karjerā.

Sevastova ir pasaules ranga 13.vietas īpašniece un šajā turnīrā bija izlikta ar otro numuru. Tikmēr Potapova rangā atrodas 74.pozīcijā.

Turnīru Sevastova noslēgusi ar vienu WTA ranga punktu.

Sevastova šo maču iesāka pārliecinoši un jau otrajā geimā tika pie vienas breika iespējas, kas gan netika izmantota, bet pretinieces servi viņa lauza ceturtajā geimā, pēc tam izvirzoties vadībā ar 4-1. Pārsvaru Latvijas pirmā rakete ne tikai nosargāja, bet arī nostiprināja, jo setu viņa noslēdza ar otro breiku, triumfējot tajā ar pārliecinošo 6-2.

Otrajā setā cīņas ritējums gan mainījās, jo trešajā geimā Potapova pārliecinoši nobreikoja Sevastovu, turklāt pamanījās neizmantot breikbumbu aiznākamajā geimā. Tikmēr Latvijas tenisiste īsti nespēja rast pretargumentus talantīgās pretinieces servei, bet otro setu krieviete noslēdza ar vēl vienu breiku, tajā triumfējot ar pārliecinošo 3-6.

Tādējādi šī mača liktenis tika izšķirts izšķirošajā - trešajā - setā, bet arī tajā Sevastova bija zaudējusi kontroli pār spēli, jo arī šoreiz Potapova viņu nobreikoja otrajā geimā. Lai arī Latvijas tenisiste šo deficītu uzreiz atspēlēja, krieviete pēc tam atkal spēja lauzt sāncenses servi, turpinājumā jau panākot 4-1 vadību, lai gan Sevastovai bija viena breikbumba, kas netika izmantota.

Rezultātam trešajā setā esot 2-5, Sevastova pie savas serves zaudēja trīs izspēlēs pēc kārtas, turklāt Potapova savas iespējas izmantoja un vēlreiz pārliecinoši nobreikoja savu pretinieci. Tādējādi krieviete izcīnījusi savas karjeras līdz šim lielāko uzvaru.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nebija tikušās.

Karjeras laikā Potapova pie WTA tituliem nav tikusi, taču pamanījusies piedalīties jau divos WTA "International" turnīru finālos Maskavā uz Taškentā, bet abos piedzīvoja zaudējumus. Viņas karjeras rekords pasaules rangā ir 70.vieta, ko viņa sasniedza šogad 1.aprīlī.

Potapova savulaik bijusi pasaules junioru ranga līdere, turklāt 2016.gadā viņa triumfēja Vimbldonas junioru čempionātā. Šosezon WTA tūrē Potapova pamatsacensībās guvusi piecas uzvaras deviņās spēlēs.

Tikmēr Sevastovas kontā šosezon ir deviņas uzvaras 19 cīņās.

Otrajā kārtā Potapova tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu (WTA 85.) vai krievieti Natāliju Vihļancevu (WTA 113.).

Pagājušajā nedēļā Sevastova aizkļuva līdz prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur gan piekāpās titulētajai čehietei Petrai Kvitovai.

Turnīrs Prāgā norisinās uz māla seguma.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu