Par 100 eiro kukuļa ņemšanu tiesās divas Valsts policijas amatpersonas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiro banknotes aploksnē; ilustratīvs foto.
Eiro banknotes aploksnē; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret diviem policistiem par 100 eiro kukuļa ņemšanu, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājās 2018.gada jūnijā Baložos. Krimināllietā apsūdzētie Valsts policijas darbinieki, patrulējot uz ceļa, apturēja kādu automašīnu. Vadītāja vēl pirms apturēšanas apstādināja automašīnu un samainījās vietām ar savu paziņu.

Pienākušais policists tobrīd vadītāja sēdvietā esošajai personai palūdza uzrādīt vadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi. Uzzinot, ka vadītāja vietā sēdošajai personai vispār nav vadītāja apliecības, policists, izņēma no kabatas portatīvo alkometru, bet, neveicot mērījumu, darīja zināmu, ka tas ir pārkāpums, par ko paredzēts bargs sods.

Ņemot vērā, ka policists neveica administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanu un vilcināja laiku, automašīnā esošā persona piedāvāja 100 eiro kukuli, ko abi policisti vienojās pieņemt. Abas personas, kas atradās automašīnā, aizbrauca līdz bankomātam, izņēma 100 eiro un pēc tam nodeva kukuli policistiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu