Lielbritānijas valdība partiju Brexit krīzes sarunas vēlas pabeigt jaunnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Frank Augstein / AP

Lielbritānijas politisko partiju sarunas par Brexit krīzes pārvarēšanu tuvojas noslēgumam, otrdien ļāva noprast premjerministres Terēzas Mejas valdība, vienlaikus medijos parādījušās ziņas, ka premjere vēlas, lai sarunas tiktu pabeigtas līdz nākamās nedēļas vidum.

Ministriem pēdējās sarunas ar lielākās opozīcijas partijas - leiboristu - vadības cilvēkiem notikušas pirmdien.

Sarunu dalībnieki spriež par to, kā pārvarēt pašreizējo Brexit strupceļu, kura dēļ Lielbritānija divas reizes bijusi spiesta atlikt plānoto izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Vakar vakarā bija nopietnas un konstruktīvas sarunas, un mēs tagad raugāmies un tālāku sarunu rīkošanu tuvākajās dienās," sacīja Mejas preses sekretārs.

"Tālākas sarunas tagad tiks plānotas, lai virzītu šo procesu uz noslēguma pusi," viņš piebilda.

Nekādi paziņojumi šonedēļ nav gaidāmi, ņemot vērā, ka ceturtdien notiek vietējās vēlēšanas, vienlaikus preses sekretārs norādīja, ka progress ir jāpanāk "cik vien drīz iespējams".

Mediju informācija liecina - valdība līdz nākamās nedēļās vidum vēlas gūt skaidrību par to, vai sarunām ir sekmes, vai arī no tām ir jāatsakās.

Kā norādījusi Meja - ja nebūs iespējams panākt vienošanos ar leiboristiem, viņa aicinās likumdevējus balsot par iespējamām alternatīvām.

Meja šomēnes panāca vienošanos ar ES par Brexit atlikšanu līdz 31.oktobrim, lai rastu izeju no politiskā strupceļa.

Premjere vienlaikus cer, ka vienošanos britu politisko spēku starpā izdosies panākt tuvāko nedēļu laikā, lai Lielbritānijai 23.maijā nebūtu jāpiedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu