Raidījums atklāj jaunu informāciju par vilciena strāvas nosisto pusaudzi (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa tilts un vilciens, Ilustratīvs foto.
Dzelzceļa tilts un vilciens, Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aprīļa vidū Latviju pāršalca ziņa, ka uz uzņēmuma "Pasažieru vilciens" elektrovilciena jumta atrasts strāvas nosists pusaudzis, vēstī raidījums "Ceturtā studija".

Nepilngadīgais zēns bija uzrāpies uz elektrovilciena jumta un mērojis nelielu ceļa posmu no Rīgas uz Tukumu. Cenšoties parāpties zem augstsprieguma vadiem, zēns saņēmis nāvējošu strāvas triecienu un mira.

Zēna līķis tika atrasts vien vairākas stundas pēc nāves iestāšanās, veicot vilciena tehnisko apkopi. 

Kā atklāj raidījums "Ceturtā studija", bojāgājušais ir 14 gadus vecs puisis vārdā Ņikita, kurš bija iesaistījies kādā jauniešu grupējumā. Šis grupējums pazīstams ar dažādām ekstrēmām aktivitātēm - iekļūšanu pamestās augstceltnēs, vizināšanos uz vilcienu jumtiem, ielaušanos pazemes bunkuros u.c. - un to aktīvu atspoguļošanu sociālajos tīklos. 

Grupējums pat izveidojis savu mājaslapu, kurā ikvienam par 10 eiro lielu atlīdzību piedāvā "izbaudīt" šīs aktivitātes. 

Kā raidījumam apstiprina "Pasažieru vilciena" pārstāvis Egons Ālers, spriežot pēc uzņēmuma rīcībā esošās informācijas, Ņikita nāves brīdī nav bijis viens; ar viņu kopā uz vilciena jumta bijis vēl vismaz viens jaunietis.

Raidījums pieļauj, ka otrs jaunietis varētu būt cits grupējuma dalībnieks, kas šo "izklaidi" organizējis. 

Raidījums arī norāda, ka grupējuma mājaslapā atrodama fotogrāfija ar Ņikitas mirstīgajām atliekām, kas atrastas uz vilciena jumta. Šo fotogrāfiju uzņēmis kāds "Pasažieru vilciena" darbinieks, un, kā norāda Ālers, nav zināms, kā tā nokļuvusi pusaudžu rokās.

"Bilde, acīmredzot, ir autentiska, un šobrīd mēģinām saprast, kā tā tur [mājaslapā] ir nokļuvusi. Uzņēmums kategoriski iestājas pret šādu bilžu publicēšanu. Ja izrādīsies, ka tas ir mūsu darbinieks [kas šo foto nopludinājis], tad viņš attiecīgi saņems sodu," tā Ālers.

Pēdējo piecu gadu laikā, vizinoties uz vilciena jumta, bojā gājuši trīs cilvēki. 

Valsts policija par notikušo ir uzsākusi kriminālprocesu. 

Pilnu raidījumu iespējams noskatīties šeit.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu