Aptauja: demokrātu kandidātu vidū vislielākais atbalsts Baidenam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens
Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens Foto: SCANPIX

ASV bijušais viceprezidents Džo Baidens izvirzījies pārliecinošā vadībā kā populārākais demokrātu prezidenta amata kandidāts, liecina otrdien izplatītie aptaujas dati.

Baidenu atbalsta 39% demokrātu un vēlētāju, kas sliecas balsot par demokrātiem, un viņš ievērojami apsteidz pārējos 20 pretendentus uz demokrātu nomināciju prezidenta amatam, liecina telekanāla CNN aptauja.

Otrajā vietā ar 15% ierindojies liberālais senators Bērnijs Sanders.

Progresīvā senatore Elizabete Vorena, jaunais Indianas štata Sautbendas mērs Pīts Būtidžedžs un bijušais kongresmenis Beto O'Rorks veido nākamo kandidātu grupu, ar attiecīgi astoņiem, septiņiem un sešiem procentiem atbalsta.

Tiesa gan, ņemot vērā, ka pirmie priekšvēlēšanu balsojumi notiks tikai februārī, daudzi amerikāņi vēl nav tikuši skaidrībā par savu izvēli.

36% respondentu apliecināja, ka pilnīgi noteikti atbalstīs kandidātu, kuru viņi atbalsta šobrīd, bet 64% atzinuši, ka savas domas varētu mainīt.

Aptauja veikta nākamajās dienās pēc Baidena oficiālā paziņojuma par kandidēšanu. Iepriekšējā aptaujā, kas tika veikta martā, Baidenu atbalstīja 11% respondentu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu