"Blue Jackets" izcīna otro uzvaru sērijā pret Bostonas "Bruins"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Blue Jackets" hokejisti.
"Blue Jackets" hokejisti. Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets", kuras sastāvā šobrīd trenējas Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Bostonas "Bruins".

Sērijā līdz četrām uzvarām Kolumbusas vienība tādējādi nonākusi vadībā ar 2-1. "Blue Jackets" hokejisti šobrīd guvuši divas uzvaras pēc kārtas.

Kārtējo teicamo maču šajā Stenlija kausa izcīņā aizvadīja "Blue Jackets" vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja 36 pretinieku mestās ripas. Trešajā periodā krievs tika galā ar 15 metieniem.

Tikmēr vārtus mājinieku labā iemeta Būns Dženers un Mets Dušeins, kamēr vienīgos vārtus "Bruins" rindās guva Džeiks Debrasks.

Sērijas nākamā cīņa notiks ceturtdien turpat Kolumbusā.

Kopā ar Kolumbusas komandu ir Merzļikins. Viņš Latvijas izlasei varēs pievienoties vien pēc tam, kad "Blue Jackets" būs noslēgusi savas gaitas Stenlija kausā. Pēc pašreizējā grafika, ja šajā sērijā tiek aizvadītas visas septiņas spēles un Kolumbusas vienība cieš neveiksmi, vārtsargs būs brīvs ne vēlāk par 8.maiju.

Pasaules čempionāts hokejā sāksies 10.maijā.

Otrā Austrumu konferences pusfināla sērijā Karolīnas "Hurricanes" ar 2-0 ir vadībā pret Ņujorkas "Islanders".

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā pie otrās uzvaras otrdien tika Sanhosē "Sharks", kas viesos ar 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) apspēlēja Kolorādo "Avalanche", sērijā arī panākot 2-1.

Uzvarētāju sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Logans Kutūrs, pirmo reizi savā karjerā kaut ko tādu paveicot Stenlija kausa izcīņā.

"Protams, es melotu, ja teiktu, ka šis "hat-trick" man neko nenozīmē. Tas bija kas īpašs," pēc cīņas teica Kutūrs.

Vēl uzvarētāju sastāvā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Timo Meiers.

Zīmīgi, ka pirms šī mača "Avalanche" savā laukumā bija guvusi astoņas uzvaras pēc kārtas, bet nu šī sērija ir pārtrūkusi.

Sērijas nākamais mačs notiks ceturtdien turpat Denverā.

Otrā Rietumu konferences pusfināla sērijā Sentluisas "Blues" ar 2-1 ir vadībā pret Dalasas "Stars".

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu