Vāc parakstus par transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumu pielīdzināšanu spēkratiem, kas reģistrēti ES (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Autovadītājs pie stūres. Ilustratīvs foto.
Autovadītājs pie stūres. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par vienādiem transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumiem spēkratiem, kas reģistrēti Eiropas Savienībā (ES).

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Krists Bērziņš.

Idejas aprakstā norādīts, ka Latvija jau 15 gadus ir ES dalībvalsts, taču bieži vien Latvijas iedzīvotāji "nonāk diskriminējošā stāvoklī kā "jaunā ES dalībvalsts"". Bērziņš sr šo iniciatīvu grib mainīt Latvijā no citām ES valstīm ievesto transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumus transportlīdzekļiem, kuri jau ir bijuši reģistrēti kādā no ES dalībvalstīm.

Iniciatīvas autors skaidroja, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji bieži izmanto iespēju iegādāties transportlīdzekļus, kas ir reģistrēti kādā no ES valstīm. Iegādājoties un ievedot tos Latvijā, bieži vien tiek piedzīvota liela vilšanās, jo izrādās, ka Latvijā šo transportlīdzekli nemaz nevar piereģistrēt, lai gan šim transportlīdzeklim ir bijusi pastāvīga transportlīdzekļu reģistrācija kādā no ES valstīm.

Lai piereģistrētu šo transportlīdzekli, Latvijā dažkārt tas izmaksā vēl vairākus tūkstošus eiro, ar ko īpašnieki nav rēķinājušies, jo ir paļāvušies uz ES vienoto tirgu, pauda Bērziņš.

Viņaprāt, šādas pārmaiņas samazinātu birokrātiju, atslogotu Ceļu satiksmes drošības direkcijas darbiniekus, jo nevajadzētu veikt papildu pārbaudes. Tāpat Bērziņa ieskatā iedzīvotājos atgriezīsies ticība valstij, ka valsts ir domāta cilvēkiem.

Bērziņš pārliecināts, ka, izmainot reģistrācijas noteikumus, Latvijas iedzīvotajiem būs lielākas iespējas iegādāties sev tīkamo transportlīdzekli visā ES, nebaidoties nonākt nepatīkamā situācijā pie reģistrācijas.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu