Pompeo: ASV militāri pasākumi Venecuēlā ir iespējami (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija ir gatava īstenot militārus pasākumus, lai apturētu krīzi Venecuēlā, trešdien sacīja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Prezidents to ir paudis kristālskaidri un bijis vienreizēji konsekvents. Militāri pasākumi ir iespējami. Ja tas ir tas, kas ir nepieciešams, ASV tā rīkosies," telekanālam "Fox Business Network" sacīja Pompeo.

ASV dotu priekšroku tam, ka Venecuēlā notiek mierīga varas maiņa, līdzšinējam prezidentam Nikolasam Maduro amatu pametot un valstī sarīkojot jaunas vēlēšanas jaunu līderu izraudzīšanai, norādīja valsts sekretārs.

Pompeo trešdien runās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, lai spriestu par šo situāciju, telekanālam CNN sacīja Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.

Boltons un Pompeo iepriekš kritizējuši Krieviju un Kubu, ka tās stāv ceļā režīma nomaiņai Venecuēlā.

Savukārt ASV aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Patriks Šanahans trešdien atcēlis vizīti Eiropā, lai varētu veikt efektīvāku koordināciju ar citām struktūrām Venecuēlas krīzes jautājumos, apliecināja viņa preses sekretārs.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp līdzšinējo prezidentu Nikolasu Maduro un opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kas sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas aptuveni 50 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Krievija un Ķīna ir valstu vidū, kas turpina atbalstīt Maduro.

Otrdienas vakarā Maduro televīzijā teica uzrunu tautai, paziņojot, ka bruņotie spēki savās rindās uzvarējuši "nelielu grupu pučistu", kas atbalstījuši Gvaido.

Maduro solīja, ka sacelšanās dalībnieki tiks krimināli sodīti.

Vēl pirms tam Gvaido paziņoja, ka sākusies Maduro gāšanas "pēdējā fāze", tomēr valdība uzsvēra, ka situācija tiek kontrolēta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu