Ogrē atklās foto izstādi "Nacionālajai informācijas aģentūrai LETA - 100"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ogres Vēstures un mākslas muzejā šodien, 2. maijā, plkst.15 tiks atklāta foto izstāde "Nacionālajai informācijas aģentūrai LETA - 100", kurā būs skatāma tikai neliela daļa no tā, ko pēdējo gadu laikā ir fiksējuši pašlaik LETA strādājošie fotogrāfi.

Lai pasaules ziņu aģentūras un vietējos medijus informētu par notikumiem Latvijas teritorijā, 1919.gada 4.martā Latvijas Pagaidu valdības Ministru prezidents Kārlis Ulmanis izdeva rīkojumu par Latvijas preses biroja izveidi. Biroju nodēvēja par "Latopress", uz tā bāzes gadu vēlāk tika veidota ziņu aģentūra LETA jeb Latvijas Telegrāfa aģentūra.

Savukārt 1931.gada 12.augustā publicēta pirmā LETA, toreizējās Latvijas Telegrāfa aģentūras, fotogrāfija.

Gadsimta garumā LETA fotogrāfi ik dienu fiksējuši svarīgākos sabiedriski politiskos, ekonomikas, kultūras un sporta notikumus.

LETA Foto komandā patlaban strādā seši fotogrāfi - Evija Trifanova, Edijs Pālens, Ieva Leiniša, Ieva Makare, Paula Čurkste un Zane Bitere. Fotogrāfu ikdienas veikumam līdzi seko Sintija Zandersone, kura reizēm veic arī fotogrāfes darbu, savukārt nodaļu vada foto redaktore Elita Cīrule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu